fbpx

4x de leukste documentaires om het weekend door te komen

Met het weekend om de hoek, is het misschien wel het perfecte moment om te starten met die ene documentaire waar je al een tijdje nieuwsgierig naar bent. Maar met zo’n overweldigend aanbod aan documentaires, kan het lastig zijn om de juiste te kiezen. Daarom hebben wij een lijstje voor je gemaakt. Dit is onze top 4 docu’s:

  • The Social Dilemma: kritisch

‘The Social Dilemma’ is een documentaire die de schaduwzijden van sociale media belicht en de invloed ervan op onze samenleving onderzoekt. De documentaire biedt een verontrustend inzicht in hoe sociale media-platforms zijn ontworpen om onze aandacht vast te houden en hoe dit kan leiden tot verslaving, polarisatie en manipulatie van onze gedachten. 

Het is een wake-upcall die mensen aanspoort om kritisch na te denken over hun digitale gewoonten en de impact ervan op hun mentale gezondheid en relaties. Het is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de invloed van technologie op ons dagelijks leven en de toekomst van onze samenleving.

  • My octopus teacher: ontroerend

De documentaire ‘My Octopus Teacher’ vertelt het ontroerende verhaal van een man die onverwachts een vriendschap sluit met een van de meest intrigerende wezens van de zee: een octopus. Deze documentaire belicht het wonderbaarlijke gedrag van octopussen, die ondanks hun korte levensduur een intens leven leiden vol creativiteit en nieuwsgierigheid.

De Zuid-Afrikaanse filmmaker Craig Foster, tijdens een periode van rust na een burn-out, raakt gefascineerd door de wereld van een octopus tijdens zijn duiken in de koude oceaan. Langzaam groeit er een band tussen Foster en de octopus, waarbij hij niet alleen haar fascinerende gedrag en levensstrategieën leert kennen, maar ook diepgaande inzichten opdoet over onze relatie met de natuur en de betekenis van het leven zelf. Het is een meeslepend verhaal dat de kijkers uitnodigt om hun gedachten te verzetten en een diepere verbinding te voelen met de natuurlijke wereld om ons heen.

  • AMY: eerbetoon

Ben je helemaal gek van de muziek van Amy Winehouse? Dan is deze documentaire misschien wat voor jou. De docu vertelt het verhaal van Amy met unieke beelden en interviews. Door velen wordt het beschreven als een ‘eerbetoon aan deze legendarische muziekster uit de 21e eeuw’. Naast dat je als kijker een blik in het leven van Amy krijgt, leer je ook de keerzijden kennen van het zijn van een superster. Zo voel je je na het kijken van de documentaire toch een beetje dankbaar dat er geen fotografen buiten jouw huis staan, wachtende op de perfecte foto. 

Amy won zes GRAMMY Awards voor haar album ‘Back To Black‘, maar al dat succes had ook een schaduwzijde. Het mediacircus, haar ingewikkelde relaties en haar wilde levensstijl eisten hun tol. Amy overleed op 27-jarige leeftijd door een alcoholvergiftiging.

  • Oprah + Viola: empowerment

In april 2022 zat Viola Davis voor een openhartig interview met Oprah Winfrey in ‘Oprah + Viola: A Netflix Special Event’, waarin ze spraken over Davis’ aankomende boek Finding Me. Het gesprek onthulde niet alleen haar inzichten in persoonlijke groei, maar ook haar vastberadenheid om haar verhaal van trauma naar heling te delen, wat een krachtige bron van inspiratie werd.

Tijdens het interview deelden Davis en Winfrey intieme details over de uitdagingen die Davis heeft overwonnen en de lessen die ze heeft geleerd. Ze belichtten het belang van zelfreflectie, veerkracht en het vinden van innerlijke kracht, zelfs in moeilijke tijden, wat het gesprek tot een ontroerende en waardevolle ervaring maakte voor kijkers wereldwijd. Deze documentaire biedt niet alleen een inkijk in het leven van een iconische actrice, maar ook waardevolle lessen over veerkracht en persoonlijke groei. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar inspiratie en empowerment.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF