fbpx

Van mediterrane gerechtjes tot een roggevleugel met sauce vierge: 4 x de lekkerste restaurants van Utrecht

Door het enorme aanbod aan restaurants is het soms best pittig om het restaurant te vinden dat bij jou past. Of je nu zin hebt in Mediterrane gerechtjes of een roggevleugel met sauce vierce: wij hebben een lijstje voor je opgesteld. Hieronder vind je onze top 4 restaurants, met een diversiteit aan gerechten, zodat er ook voor jou eentje tussen zit.

1. Ruby Rose: De eyecatcher van Utrecht

Ruby Rose is een wijn- en eetbar met een overweldigend en vernieuwend interieur. Veel mooie prints op luxe stoffen, een gigantische bar in het midden van de zaak, die bezit over oneindig veel verschillende wijnen.

De menukaart biedt een heerlijke selectie van mediterrane gerechtjes om te delen, zodat je niet hoeft te kiezen tussen je favorieten en gewoon van alles kunt proeven. Denk aan mooie hammen van de snijmachine, oesters, burrata, escargots, fruits de mer, carpaccio met verse truffel, risotto, kazen, pasta en kleine pizza’s. Ideaal om te borrelen met vrienden of uitgebreid te tafelen op datenight.

Dit alles wordt geserveerd op een bijzondere locatie. Een prachtig Jugendstil-pand uit 1904 aan de Korte Jansstraat dat destijds werd gebouwd als bloemenwinkel, iets dat je absoluut terug ziet in het interieur. Dus laat die flessen aanrukken en vier het leven!

Ruby Rose-31

2. Wijnbar VINO: stijlvolle wijnbar in het hartje van Utrecht

VINO is dé plek voor wijnliefhebbers. Het interieur is kleurrijk en heeft een vrouwelijk tintje, waardoor je je al snel op je gemak voelt. Ga er dus vooral eens met een goed glas voor zitten en ontdek naast de fijne wijnselectie, de heerlijke Italiaanse shared dining gerechten. Daarnaast opent de wijnbar, dat onderdeel is van het prachtige pand midden in de binnenstad: Winkel van Sinkel, vanaf 1 juni het terras aan de werf. Je zit dan dus langs de grachten van Utrecht mét een heerlijk glas wijn. Beter kan het bijna niet toch ;).

Leuke tip: Op 6 juni en 10 oktober host VINO samen met top wijnhuizen een 5-gangen diner met bijpassende wijnen. Een gave culinaire ervaring, die je niet snel nog eens overdoet

IMG_7607

3. De Seafood Bar: Waar duurzaamheid goed eten ontmoet

Met De Visscher als achternaam opende Fons in 1984 zijn viswinkel in Helmond, geliefd bij Brabanders uit de verre omstreken. In 2012 opende hij de eerste Seafood Bar aan de Van Baerlestraat, wat met behulp van zijn zoon en dochter uitgroeide tot een instituut met lange wachtrijen. Als hecht familiebedrijf voorzien ze dagelijks duizenden gasten van goed eten en vriendelijke service in restaurants, met hard werken, puur vakmanschap en kwaliteit altijd op de eerste plaats.

Naast dat je bij de Seafood Bar, vanzelfsprekend goed vis kunt eten, is het ook nog eens een groene keuze. Duurzaamheid is namelijk een groot begrip bij de familie Visscher: “vis eten is heerlijk, maar alleen zolang de visstanden gezond blijven en we onze mooie planeet in balans houden. Samen met onze leveranciers selecteren we zorgvuldig de beschikbare vis en zorgen we dat de visstanden op orde blijven. O.a. door te werken met innovatieve en duurzame visserijen. En onze menukaart behoudt een sterke focus op schelpen die bekend staan om hun minimale impact op de planeet.”

Kamile Kave - The Seafood Bar -Seafood platter at the Table (1)

4. Madeleine: De typische atypische bistro

De menukaarten van Madeleine Bar l Bistro worden met zorg samengesteld door de Chef kok, genaamd Rik de Jonge, en bestaat uit klassieke Franse bistro gerechten in een eigentijds jasje. Een leuk detail: de keuken gebruikt uitsluitend dagverse seizoen producten, waardoor de kaart met de dag kan wisselen.

Het restaurant heeft een typisch bistro-interieur, maar dan de versie van de 21ste eeuw. Dat gevoel vertaalt de chef naar het bord. De geur van vers afgebakken brood komt je bij binnenkomst tegemoet en de gerechten zorgen voor een soort smaakexplosie in je mond. ‘De moderne bereidingen die hij toevoegt, zorgen voor verfrissende twists. Denk aan roggevleugel met een sauce vierge van gepofte paprika, crème van knolselderij en een mousserende dragonsaus’, schrijft de MICHELIN Gids. En niet te vergeten: de zorgvuldig uitgekozen wijnkaart is top.

Ex_Interieur_Madeleine-1-1



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF