fbpx

3x comfortabele nachtmode voor zoete dromen

Iedereen draagt in de slaapkamer wat anders. Shorts, een nachthemd, lange pyjama of zelfs niets. Wat je ook draagt, het moet in ieder geval comfortabel zitten. Comfortabele nachtmode zorgt namelijk voor een goede nachtrust. En dat is weer van essentieel belang voor onze gezondheid en welzijn. Tijd om een fijne pyjama aan te schaffen!

Een goede nachtrust kan je alleen maar realiseren door de meest ideale omstandigheden voor jezelf te creëren. Goede kleding (als je die s nachts draagt) is daar uiteraard ook een onderdeel van. Een lekker zittende pyjama geeft dan veel meer comfort en slaapplezier dan bijvoorbeeld een goedkope joggingbroek en een oud shirt.

Daarnaast is het interessant om te weten dat onderzoeken hebben uitgewezen dat de stof van je pyjama bepalend kan zijn voor de snelheid waarmee je in slaap valt. Voor moeilijke in slaap kamers kan je het beste kiezen voor een wollen pyjama in plaats van een model van katoen. Het materiaal weet je lichaamstemperatuur beter te reguleren wat belangrijk is omdat je ‘thermische comfort zone’ effect heeft op de snelheid van het inslapen én de kwaliteit van je slaap. Je slaapt dus langer en dieper. Tegenwoordig kan je pyjama’s en nachtmode-artikelen in allerlei maten, modellen en materialen op de markt vinden.

1. Pyjamashorts

Een heerlijke short met top in korte mouwen om tijden de zomer maanden te overleven in de slaapkamer. Of jouw slaapkamer moet het hele jaar door een warmte bron zijn, dan is het altijd fijn om een korte pyjama te dragen. Ga in dat geval voor een short met korte top. Dan lig jij al 1 stap voor om de volgende ochtend niet zwetend het bed uit te komen.

2. Nachthemden

Mocht je niet zo fan zijn van het slapen in een broek, kan je uiteraard kiezen voor een luchtig nachthemd. Je hebt ze in verschillende stijlen. Met korte mouwen, met schouderbandjes, lang of kort noem maar op. Ook zijn er wat meer ‘sexy’ varianten met kant of een mooie cup erin. Het hoeft natuurlijk niet per se een nachthemd te zijn. Een groot T-shirt is namelijk precies hetzelfde.

3. De lange pyjama

Misschien een beetje standaard maar toch vaak het fijnst om in te slapen. Een lange pyjama broek met een top erop. Niet al te strak zodat je er vrij in kan bewegen en een waarmee je lekker lui op de bank kan liggen. Daarnaast hoef je deze pyjama op je vrije dag helemaal niet uitdoen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF