fbpx

3 yoga oefeningen om beter te slapen

Zen dat bedje in

Yoga voor het naar bed gaan kan helpen om beter (in) te slapen. Drie fijne oefeningen:
Gebroken kaars – benen tegen de muur

Ga tegenover een muur zitten, met je billen zo’n 15 centimeter van de muur af. Je kunt in plaats van een muur ook het uiteinde van je bed gebruiken. Ga op je rug liggen en strek je benen omhoog, tegen de muur. Als dit onprettig aanvoelt, schuif dan een stukje van de muur af. Als het niet voldoende rekt, schuif dan dichter naar de muur toe. Laat je armen ontspannen naast je lichaam liggen en adem rustig in en uit, terwijl je de stretch aan de achterkant van je benen waarneemt. Blijf twee minuten in deze houding.

Kindhouding

Begin zittend op je knieën. Buig je bovenlichaam naar voren en laat je voorhoofd op de grond voor je rusten. Druk je borst zover mogelijk tegen je knieën, maar let erop dat de houding comfortabel blijft aanvoelen. Strek je armen naar voren op de vloer. Houd deze houding twee minuten aan en blijf rustig doorademen.

Blije baby-houding

Voor deze oefening ga je op je rug liggen. Haal diep adem en breng bij het uitademen je knieën naar je borst. Adem weer in en pak de buitenkant van je voeten vast. Buig nu in een vloeiende beweging je knieën naar buiten, in de richting van je oksels. Wieg rustig heen en weer. Laat je voeten weer los terwijl je je voeten naar beneden brengt. Eindig ontspannen liggend met je armen naast je lichaam.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF