fbpx

Zo zorg je dat jouw huis klaar is voor de zomer

De zomer komt eraan en dat betekent dat het tijd is om je huis zomer-proof te maken! Het is tijd om de zware gordijnen te vervangen door lichtere stoffen en je interieur op te frissen. In dit artikel geven we je een aantal tips om jouw huis klaar te maken voor de zomer.

Geef je muren een frisse look

De eerste stap naar een zomerse uitstraling is om je muren een frisse look te geven. Kies voor lichte en vrolijke kleuren, zoals pasteltinten, om je huis een zomerse uitstraling te geven. Je kunt ook één muur verven met een felle kleur om een accent te creëren.

Een andere optie is om behang met een zomerse print te gebruiken om een zomers gevoel in je huis te brengen. Ten slotte is het goed dat je kleurkeuze past bij je meubels. Doe daarom inspiratie op bij een woonwinkel als Robuuste Tafels!

Zet de bloemetjes buiten

Haal de lente en zomer naar binnen met bloemen en planten! Zet bijvoorbeeld een paar kleurrijke bloempotten in je huis neer. Ga voor felgekleurde bloemen, zoals zonnebloemen of dahlia’s om je huis op te fleuren. Of ga voor een aantal groene planten die passen bij jouw interieur. Zo creëer je een gezellige en levendige sfeer in je huis.

Ruim op!

Voordat je begint met het opfrissen van je interieur, is het belangrijk om eerst op te ruimen. Doe een grote schoonmaak en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Maak de kasten leeg en organiseer ze opnieuw. Zo creëer je meer ruimte en kun je makkelijker genieten van je zomerse interieur.

Kies voor luchtige stoffen

Vervang de zware gordijnen en dekens door luchtige stoffen. Kies voor lichte gordijnen of jaloezieën die de zonnestralen doorlaten. Leg een paar lichte dekens op de bank voor de koudere zomeravonden. Kies voor stoffen zoals katoen, linnen of zijde om een luchtig en zomers gevoel in je huis te creëren.

Vernieuw je accessoires

Vervang je winterse accessoires door zomerse items. Kies voor kussens in vrolijke kleuren en met zomerse prints. Leg een lichte plaid over de bank en kies om een zomerse eettafel te kopen. Zo kun je lekker buiten eten en genieten van de zomerse avonden.

Met deze tips kun je jouw huis klaar maken voor de zomer! Een frisse en lichte uitstraling zorgt voor een zomers gevoel in huis. Geniet van de warme zomerse dagen in je frisse, opgeruimde en gezellige huis. Succes met het voorbereiden voor de zomer!WENDY Voorjaarsspecial

Manifesteer je eigen leven


Een special vol mooie interviews over het vinden van je levenskracht en het creëren van je eigen succes. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF