fbpx

Zo onthul je ‘het geheim’ van Sinterklaas aan jouw 7 of 8-jarige

Dit weekend komt Sinterklaas weer aan in ons land. De tijd van liedjes zingen, het schoentje zetten en hysterische kids is weer aangebroken. Het raadsel van 5 december blijft moeilijk te verbergen naar mate de kinderen ouder worden. Hoe vieren we Sinterklaas voor grote kinderen?

Wanneer vertel je het? Als je kind de leeftijd van zeven of acht jaar oud heeft bereikt, is het twijfelachtig of je het grote geheim. over onze goed heiligman moet onthullen. Soms worden er vragen gesteld waaraan deze twijfel niet onopgemerkt blijft. Ze beginnen het verschil te zien tussen de verschillende Sinterklazen. Degene die bij jullie thuis de cadeautjes komt brengen tijdens Pakjesavond ziet er toch net iets anders uit als de Sinterklaas op televisie. Misschien heeft je kind het zelf nog niet eens door, maar zijn of haar klasgenootjes wel. Als je kind thuiskomt met de boodschap: ‘Mama, Emma zegt dat Sinterklaas niet bestaat’, wordt het wellicht tijd om het raadsel te onthullen. Maar hoe dan?!

Hoe onthul je het raadsel van 5 december?

Het is lastig om dit raadsel bekend te maken aan je (oudste) kind. Het boek: Sinterklaas voor grote kinderen, biedt de oplossing. In dit boek komt naar voren wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verricht heeft en waarom hij heilig werd verklaard. Dit boek zorgt er daarnaast voor dat het raadsel geen koude douche wordt, maar een uitermate zachte landing. Een landing die het kind recht doet.

saint nicholas 2940508 1920 Zo onthul je 'het geheim' van Sinterklaas aan jouw 7 of 8-jarige

“Sinterklaas voor grote kinderen geeft het sinterklaasfeest een onverwachte, extra dimensie, en zal het onthullen van het geheim voor veel ouders gemakkelijk maken.” 

In het boek onthult Sinterklaas zijn raadsel aan grote kinderen. In speelse, grote zwarte letters is de Sint aan het woord. Af en toe pakt Piet een rode pen om iets te veranderen. De tekst wordt afgewisseld met leuke illustraties. Voorin het boek zit een contract, waarin jouw kind geheimhouding moet verklaren. Zo blijft het onthullen van het raadsel een speelse, leuke en spannende belevenis. Het boek Sinterklaas voor grote kinderen is hier te koop!

Vanavond begint ook het Sinterklaasjournaal weer. Dit is iedere avond om 18.00 uur te zien op NPO Zapp.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF