fbpx

Zes innovatieve toepassingen voor wandpanelen in je interieur

Tegenwoordig zie je in veel moderne huizen houten wandpanelen. Ze zijn niet alleen goed om geluid te dempen, maar ze zien er ook nog eens leuk en stijlvol uit. Voor elke kamer is er wel een houten wandpaneel van Isodeco dat past. Je kunt deze panelen op allerlei manieren gebruiken: voor de muur, op het plafond, als een scheidingswand, als deur of zelfs voor je tv-meubel. Hieronder vertellen we je hoe je deze panelen op een creatieve manier in je huis kunt gebruiken.

De hele muur bekleden

Waarom zou je niet je hele muur veranderen in een kunstwerk? Het kost wel wat meer om een hele wand met houten panelen te bedekken, maar dan heb je ook echt iets bijzonders in huis. Je hebt geen schilderijen meer nodig, want je muur zelf is al een kunstwerk op zich. Je kunt dit in de woonkamer doen, maar ook in de slaapkamer kan dat een prachtig effect hebben, bijvoorbeeld achter het bed.

Hoofdborden

Een ander idee om je slaapkamer een andere sfeer te geven, is met een hoofdbord van houten panelen. Je kunt een deel van je muur leeg laten, zodat het lijkt alsof je een hoofdbord hebt. Of je maakt een hoofdbord direct van die houten panelen.

Scheidingswanden

Scheidingswanden zijn ideaal om plekken van elkaar te scheiden zonder dat je huis meteen helemaal dichtgetimmerd voelt. Als je wandpanelen als scheidingswanden gebruikt, krijg je niet alleen meer privacy, maar maak je het ook meteen gezelliger. En een extra voordeel: ze dempen het geluid, dus je hebt minder last van herrie en het is lekker rustig in elke ruimte.

Deuren

Waarom zou je standaard deuren houden als je er iets speciaals van kunt maken? Met houten panelen op je deuren krijgen ze een natuurlijke en stoere look die bij veel inrichtingen past. Zo maak je van elke deur iets unieks en krijgt elke kamer zijn eigen sfeer.

Plafondbekleding

Veel mensen denken er niet aan, maar wandpanelen zijn ook super voor op je plafond. Dit geeft je huis meteen een luxe en unieke look. En net als op de muren, zorgen panelen op het plafond voor beter geluid in de kamer en maken ze het gezelliger. Een bijzonder plafond is echt de finishing touch van je inrichting.

Tv-meubel

Steeds meer mensen gebruiken wandpanelen achter hun tv om een gezellige thuisbioscoop te creëren. Maar waarom zou je ze niet in je tv-meubel zelf zetten? Als je wandpanelen gebruikt in je tv-meubel, krijg je iets heel bijzonders en moderns in je woonkamer. Of je nu voor kastjes gaat of een open design, er kan van alles en het is een leuke manier om je tv-hoek helemaal om te toveren. Hoe ga jij ze inzetten?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF