fbpx

Wreck this Journal: een boek waar je mee mag gooien, of dat je helemaal volplakt met je vakantievondsten…

Je mag er mee gooien, ‘m meenemen onder de douche of volplakken met kleine dingetjes die je op straat hebt gevonden: het boek Wreck this Journal – Jubileumeditie (tien jaar geleden kwam de eerste editie uit) staat vol met de meest uiteenlopende, prikkelende opdrachten.

Je kunt helemaal losgaan met kleuren, verven, knippen, plakken,… want het boek MOET stuk. Je mag alle opdrachten door elkaar heen uitvoeren op de manier zoals jij dat wilt. Het resultaat is vaak verassend en bovendien verslavend. Als je eenmaal een Wreck this Journal hebt volgekladderd/geschreven en geplakt, wil je meer… Stop jij ‘m in je vakantiekoffer?

Je creativiteit de vrije loop laten

De bedenker, de Canadese Keri Smith, heeft meerdere bekende boeken over creativiteit op haar naam staan, waaronder How to be an Explorer of the World, The Guerilla Art Kit, Mess: A Manual of Accidents en Mistakes, Tear up this Book!. Ze geeft les aan de Emily Carr University of Art and Design in Canada en werkt als freelance illustrator voor mediabedrijven als Random House, The Washington Post, The New York Times en Hallmark. Smith geeft daarnaast ook workshops die ze baseert op haar boeken.

Al haar boeken hebben één ding gemeen: ze zijn nog niet af. Smith daagt je uit met allerlei verschillende opdrachten, vragen en lijstjes om je creativiteit de vrije loop te laten en de boeken om te toveren tot iets persoonlijks. Of dat nu betekent dat je het boek op allerlei manieren vies en kapot moet maken of dat je een verhaal helemaal naar jouw hand kunt zetten: ieder boek heeft weer een ander thema. Deze guerrilla artieste heeft als missie om het leven van alledag met een frisse blik te bekijken en te twijfelen aan bestaande situaties. Met haar creatieve ideeën weet ze mensen over de hele wereld aan het knippen, gooien, scheuren, plakken en knoeien te krijgen.

How to… Wreck this Journal

wreck this journalMocht je nu met grote vragende ogen aan het lezen zijn: Wreck this Journal is een soort plakboek waarin je opdrachten uitvoert per pagina zoals ‘slaap met dit boek’, ‘steek gaten in deze pagina met een potlood’, ‘schrijf de hele tijd hetzelfde woord’, ‘teken een lijn die niet stopt’.

De instructies staan aan het begin van het boek:
1. Neem dit boek overal mee naartoe
2. Volg de instructies van elke pagina
3. Volgorde is niet belangrijk
4. Instructies staan open voor eigen invulling
5. Experimenteer

Er zijn slechts drie regels:
1. Probeer niet om iets moois te maken
2. Denk niet te veel
3. Ga door onder alle omstandigheden

Regels die eigenlijk voor het hele leven zouden moeten gelden…

Kijk hier naar het interview met Keri Smith, om in de stemming te komen: https://www.youtube.com/watch?v=EQpoDWSHby0

Winnen?

Wil jij een van de vijf journals winnen? Mail naar winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Wreck this Journal. Vergeet niet je adresgegevens te mailen! Deze actie loopt tot 5 juli. Op deze prijsvraag zijn onze voorwaarden van toepassing.

Janneke Siebelink is Hoofdredacteur Boeken bij bol.com en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Voor Wendy zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF