fbpx

Woonkamer inspiratie: 5x geschikte vloerkleden

Een vloerkleed is het perfecte accessoire om de woonkamer te verfraaien en een gezellige sfeer te creëren. Hier bespreek ik verschillende soorten vloerkleden, waaronder het luxueuze hoogpolige tapijt, het tijdloze vintage Perzische tapijt, het eigentijdse geometrische patroon, en meer.

1. Hoogpolig vloerkleed: luxe in elke stap

Een hoogpolig vloerkleed is synoniem met luxe en comfort. De lange, zachte vezels voegen niet alleen warmte toe aan de woonkamer, maar zorgen ook voor een aangenaam gevoel onder de voeten. Kies neutrale tinten voor een rustige uitstraling of ga voor gedurfde kleuren om een statement te maken.

2. Vintage perzisch tapijt: tijdloze elegantie

Een vintage Perzisch tapijt brengt een vleugje geschiedenis en tijdloze elegantie in de woonkamer. De rijke kleuren, gedetailleerde patronen en verouderde look voegen karakter toe aan de ruimte. Combineer dit tapijt met modern meubilair voor een eclectische uitstraling.

3. Geometrisch patroon: hedendaagse dynamiek

Voor liefhebbers van eigentijdse stijlen is een vloerkleed met geometrisch patroon een uitstekende keuze. Strakke lijnen, scherpe hoeken en opvallende vormen voegen dynamiek toe aan de woonkamer. Dit type vloerkleed is ideaal om een moderne en speelse sfeer te creëren.

4. Jute vloerkleed: natuurlijke eenvoud

Voor een rustieke en natuurlijke uitstraling is een jute vloerkleed een prachtige toevoeging aan de woonkamer. Het grove weefsel van jute voegt textuur toe aan de vloer en brengt een vleugje eenvoudige elegantie. Combineer het met aardse kleuren voor een warm effect.

5. Patchwork tapijt: eclectische charme

Een patchwork tapijt is een unieke keuze die eclectische charme toevoegt aan de woonkamer. Gemaakt van samengevoegde stukken tapijt, brengt het een levendige mix van kleuren en patronen. Dit vloerkleed is perfect voor liefhebbers van een nonchalante en artistieke sfeer.

Een nieuw vloerkleed kopen? Experimenteer met verschillende soorten vloerkleden en ontdek welke het beste bij jouw stijl en interieur past. Of je nu gaat voor de weelde van hoogpolig, de tijdloosheid van vintage, de moderniteit van geometrie, de eenvoud van jute, of de eclectische charme van patchwork, een goed gekozen vloerkleed zal ongetwijfeld een stijlvolle touch aan je woonkamer geven.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF