fbpx

Vakantiehuisjestest: Zwier – de vrijhaven van de stad

Nu een stedentrip vooralsnog niet het beste idee is, test de redactie van wendyonline.nl de komende tijd de leukste en mooiste vakantiehuisjes in Nederland. Dit keer overnacht Content Creator Boya bij Zwier in Vinkeveen.

Wat is de eerste indruk van het vakantiehuisje?

In het huisje, genaamd ‘Het Zijn’, stond de verwarming al lekker aan. Het eerste wat mij opviel aan het huisje was het enorme raam aan de voorkant wat ervoor zorgde dat je zelfs binnen nog het gevoel had of je midden in de natuur was. Het huisje, van 30m2, had alles wat ik nodig had. Een eigen badkamer met regendouche, toilet, een, met de nadruk op heerlijk, tweepersoonsbed en een gezellig zitje. Ook lagen in het huisje veel mooie boeken, leuke tijdschriften, een boxje voor muziek en zelfs een bakje om je telefoon in op te bergen om even helemaal offline te gaan. Daarnaast was er ook nog een gezellig buitenplaatsje waar je ook kon genieten van de buitenlucht.

Zwier Havenhuisjes by Roos Oosterbroek dRaw studio 28 Vakantiehuisjestest: Zwier - de vrijhaven van de stad

Hoe is de accommodatie?

Zwier – de vrijhaven van de stad. Een plek waar niets hoeft en veel kan. Een plek waar je geprikkeld wordt om te doen, of juist te laten.’ Een plek waar we je uitnodigen om je te laten leiden door wat goed voelt.’ En zo heb ik dat ook zeker ervaren.

Bij aankomst werd ik warm ontvangen in de zogeheten ‘Huiskamer’, een plek die niet voor niets deze naam heeft gekregen want met de openhaard midden in de woonkamer, het gezellige interieur en de open keuken voelde ik mij meteen thuis.

In de open keuken waren ze al druk bezig met het voorbereiden van een lekkere maaltijd die je tussen bepaalde tijden kon ophalen in de Huiskamer. Alle gerechten waren op biologische wijze gemaakt en zelfs met gluten- en lactose-intolerantie kon rekening worden gehouden! Buitenom het feit dat de gerechten heerlijk waren, kreeg je bij elk gerecht een leuke boodschap met diepgaande vragen; vragen waarbij je even stil stond bij jezelf en opdrachten die je uit kon voeren om heerlijk tot rust te komen.

Ik overnachtte in het Havenhuisje, maar Zwier heeft nog meer opties! Je kunt ook heerlijk overnachten in de Zwiertenten; de zogeheten ‘Bell-tenten’, de Eilandhut midden op de Vinkeveense plassen of in de Pakschuyt; een prachtig oud schip dat super de luxe is verbouwd. Op de Eilandhut kun je ervoor kiezen om 24 of 48 uur volledig offline te gaan. Je vaart met een sloep naar het eiland en krijgt twee jerrycans met water, beddengoed, een krat vol boodschappen en een noodtelefoon mee. De vorige eilandbewoner vaart dan weer met de sloep terug en jij kunt genieten van jouw 24 of 48 uur volledig offline. Hier wil ik zeker nog een keertje voor terug komen!

Hoe voelt het na een nachtje slapen?

Na een nachtje slapen stond ik rustig op en zette ik de theekoker vast aan, ik pakte gauw mijn badjas om de luiken buiten open te doen zodat ik vanuit bed heerlijk kon genieten van het uitzicht. De rest van de dag heb ik het heel rustig aangedaan, ik merkte dat ik niet alle energie had om er een hele actieve dag van te maken. Dat was ook niet erg, daar had ik de volgende dag nog alle tijd voor! Bij Zwier kun je namelijk alleen een overnachting van minimaal twee nachten boeken, zij geloven erin dat je na twee nachten pas echt tot rust kan komen; dat heb ik zeker zo ervaren.

Zwier Havenhuisjes by Roos Oosterbroek dRaw studio 21 Vakantiehuisjestest: Zwier - de vrijhaven van de stad

Is Zwier een aanrader?

Ja zeker! Het fijne aan Zwier is de fijne huiselijke sfeer die er hangt, ‘niet moet, alles kan’ wordt hier echt waar gemaakt. Of je nou de hele dag in bed of op het gras wil genieten van een boek, of een flinke wandel-/vaarroute wil maken, jij bepaalt! Ook het heerlijke eten is zeker een aanrader, je wordt driemaal per dag verrast. In de avond kun je er zelfs nog voor kiezen om even heerlijk in de Hottub te ontspannen, echt aan alles is gedacht.

Is er in de buurt ook iets te doen?

In de Huiskamer zijn verschillende folders aanwezig met leuke fietsroutes, wandelroutes èn zelfs vaarroutes! Fietsen kun je gewoon bij Zwier lenen en de sloepen om heerlijk het water op te gaan liggen voor je klaar in de haven. De omgeving van Zwier is omringt door mooie natuur en uiteraard de plassen van Vinkeveen; genoeg om van te genieten dus!

Zie hieronder de beelden van mijn twee nachtjes slapen bij Zwier!

 

bensound.com

Ben je benieuwd naar meer leuke natuurhuisjes? In de Special, die vanaf woensdag in de winkel ligt, vertelt onze Wendy- en reisexpert Deborah Durffeld over de kracht van de natuur en worden nog meer natuurhuisjes uitgelicht. Houd ook onze website in de gaten voor meer afleveringen van de natuurhuisjestest.

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF