fbpx

Wendy’s Choices By June: van bedrijfsjurist naar Caribbean chef

Helmi is een vrouw met een verhaal.  Ze vertrok 25 jaar geleden naar Curaçao om er te werken als bedrijfsjurist, maar vond haar geluk als chefkok in de Caribische keuken.

Houd het YouTube kanaal in de gaten voor meer video’s van Wendy x By June op Curacao!

Wendy ontmoet op Curaçao Helmi Smeulders, een vrouw met een uniek en fascinerend levensverhaal. Ooit vertrok ze naar Curaçao als bedrijfsjurist, maar ze vond haar ware roeping in de keuken, waar ze zich ontpopte tot een meesterlijke chef gespecialiseerd in de moderne Caribische keuken. Haar reis begon met een studie Internationaal Recht in Leiden, gevolgd door een avontuurlijke periode in Guatemala, Belize en Honduras. Deze ervaringen vormden haar en leidden tot een verlangen naar een leven buiten de gebaande paden.

Passie voor koken

Terug in Nederland besloot Helmi dat een traditionele carrière niets voor haar was. Ze begon als stewardess en vond uiteindelijk haar weg naar Curaçao als jurist. Maar het was haar passie voor koken die haar hart sneller deed kloppen. Ze nam een moedige stap en zei de juridische wereld vaarwel om haar eigen cateringbedrijf te starten op Curaçao. Vandaag de dag is Helmi veel meer dan een cateraar. Met workshops, pop-up restaurants, ‘Dinner in the Field’ en ‘Chef’s Table’ evenementen, inspireert ze anderen om te koken met lokale ingrediënten en brengt ze de rijke smaken van de Caribische keuken tot leven.

Helmi’s missie is duidelijk: mensen inspireren en meer laten koken met lokale ingrediënten: “Als je bedenkt dat 90% van het eten op Curaçao wordt geïmporteerd terwijl er van alles groeit en bloeit, dan wordt het hoog tijd dat we met z’n allen terug de natuur in gaan. Dat is beter voor je gezondheid, de lokale economie én de ecologische footprint.”

By June

By June focust zich vooral op verzorgde vakanties in kleinschalige accommodaties, weg van de drukte en op idyllische locaties. De vakanties zijn inclusief huurauto zodat jij tijdens je vakantie, in je eigen ritme, de omgeving kunt ontdekken. By June biedt vakanties op zonnige bestemmingen als Griekenland, Spanje, Portugal en Bonaire. En uiteraard Curaçao!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF