fbpx

Wendy’s Choices By June: Kura Hulanda

Kura Hulanda Village in Otrobanda is echt een plekje met een verhaal. Het was ooit een verwaarloosde wijk, maar nu? Nu bruist het volop met gezellige binnenplaatsen, leuke boetiekjes, gezellige café’s en bijzondere restaurants.

Houd het YouTube kanaal in de gaten voor meer video’s van Wendy x By June op Curacao!

‘De Hollandse Binnenplaats’

Kura Hulanda’ betekent ‘Hollandse binnenplaats’ in het Papiamento en deze wijk zit vol geschiedenis. Het was ooit een Nederlandse koloniale buitenpost in het Caribisch gebied en heeft kleurrijke gebouwen uit de 18e en 19e eeuw die met elkaar verbonden zijn door slingerende straatjes met kinderkopjes. Het is ook een tijd een vervallen wijk geweest maar nu is het omgetoverd tot het kloppende hart van Otrobanda.

Slavernij-museum

In deze wijk vind je ook het indrukwekkende slavernij-museum. Dit Kura Hulanda museum ligt aan de haven, op de plek waar ooit Nederlandse handelaren Afrikaanse slaven verhandelden en verscheepten. Dit museum duikt diep in hoe de Afrikaanse cultuur en erfenis tot op de dag van vandaag hun stempel drukken op Curaçao en de rest van het Caribisch gebied.

Restaurant Caleo

De eigenaren van Mosa Caña in Pietermaai (dat trouwens ook geweldig is!) hebben onlangs een nieuw restaurant geopend midden in het levendige Kura Hulanda. Hier kun je heerlijk dineren met shared dining-opties en ook van bijzondere cocktails genieten. Een feest voor fijnproevers en foodies!

Lionfish Caribbean

Op de centrale binnenplaats van Kura Hulanda vind je de winkel van Lionfish Caribbean, een initiatief van Lisette Keus, die deze koraalduivels vangt en verwerkt op verschillende manieren. De giftige koraalduivels vormen een bedreiging voor het koraal en Lisette beschermt het rif door deze vissen te vangen en voor meer dan de helft te gebruiken. Niet alleen door de visfilet te bereiden in heerlijke dumplings maar ook door prachtige sieraden van de vinnen te maken.

Kortom: een bezoek aan Kura Hulanda mag je niet overslaan tijdens je vakantie op Curaçao!

By June

By June focust zich vooral op verzorgde vakanties in kleinschalige accommodaties, weg van de drukte en op idyllische locaties. De vakanties zijn inclusief huurauto zodat jij tijdens je vakantie, in je eigen ritme, de omgeving kunt ontdekken. By June biedt vakanties op zonnige bestemmingen als Griekenland, Spanje, Portugal en Bonaire. En uiteraard Curaçao!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF