fbpx

Wendy’s Choices By June: Favoriete lunchplekken van de ‘locals’

Wendy neemt je mee naar de leukste lunchplekken van Curaçao en laat zien waar de ‘locals’ graag komen voor hun middagpauze. Verwacht een gezellige, ongedwongen sfeer en superlekker eten, allemaal onder die heerlijke Curaçaose zon…

Plasa Bieu

Dit gebouw in Punda was vroeger een overdekte markthal maar biedt nu ruimte aan lokale eettentjes die naast elkaar in open keukens hun lokale lunchgerechten klaar maken. Aan de andere kant staan lange tafels waar ‘locals’ en toeristen naast elkaar aanschuiven om te genieten van hoge kwaliteit eten tegen lage prijzen. Op het menu staan onder meer stoofschotels, cactussoep en de giuambo, een soep gemaakt van de okra plant. De porties zijn ruim en er zijn meer dan genoeg vegetarische opties. Hier moet je echt een keer gegeten hebben!

Adres: De Ruyterkade, Willemstad, Curaçao

Veentjes

Aan een drukke weg in Willemstad ligt het kleine restaurant Veentjes waar je kunt eten zoals er thuis op Curaçao door de ‘locals’ wordt gegeten. Het zijn grote porties die je voorgeschoteld krijgt maar het rundvlees is zo mals en lekker dat je blijft eten. Bij de lokale bevolking is het ook populair als afhaalrestaurant.

Adres: 332 Santa Rosaweg, Willemstad, Curaçao

Serka Tanchi

Serka Tanchi betekent in Papiamento ‘Bij Tante’ en zo voelt het ook: alsof je bij je favoriete tante aanschuift voor een heerlijke, huisgemaakte lunch. Geïnspireerd door de oma’s van de eigenaren Tammy en Ian, staat Serka Tanchi garant voor warme gastvrijheid en smaakvol eten. Hier word je verwelkomd met een glimlach en bediend alsof je familie bent. Klaar voor een thuisgevoel ver van huis?

Adres: 10 Rooi Catootjeweg, Willemstad, Curaçao

Kas di Pescado Purunchi

Verser dan deze vis kun je vis niet proeven! Hier, in een authentiek visserhuis zit je tussen de lokale bevolking en belandt de vangst van de zee rechtstreeks op je bord. Gina, altijd met een glimlach op haar gezicht, zorgt voor een fantastische service. Een echte lokale ervaring!

Adres: John F. Kennedy Boulevard, Willemstad, Curaçao

Number 10

Wat een topplek in Willemstad blijft dit voor een lunch! Weg van de hectiek van de stad kun je hier (van maandag tot en met vrijdag) plaatsnemen in de binnentuin of in een van de smaakvol, in ‘bohemian style’, ingerichte kamers van landhuis Bloemhof. De kaart is heel divers, de taarten zijn heerlijk en de originele verse sapjes lessen je dorst.

Adres: Santa Rosaweg 10, Willemstad, Curaçao

Eten bij een Truk’i pan

Een verblijf op Curaçao is eigenlijk niet compleet zonder minstens een keer bij een ‘truk’i pan’ (foodtruck) gegeten te hebben. De favorieten van de locals zijn Kòki Express, Chip Sigi, Kòki Riba Bloki, The Dons Street Food en Pasawá. De meeste gaan pas na 21 uur ’s avonds open maar bij Pasawá kun je ook voor de lunch terecht. Hier staan veel foodtrucks rondom een groot terras en kun je zelf kiezen wat je wilt eten voor een betaalbare prijs. Populair onder toeristen én ‘locals’.

Adres Pasawá: Caracasbaaiweg 177, Curaçao

Ontdek Dinner in the Field

Houd het YouTube kanaal in de gaten voor meer video’s van Wendy x By June op Curacao!

By June

By June focust zich vooral op verzorgde vakanties in kleinschalige accommodaties, weg van de drukte en op idyllische locaties. De vakanties zijn inclusief huurauto zodat jij tijdens je vakantie, in je eigen ritme, de omgeving kunt ontdekken. By June biedt vakanties op zonnige bestemmingen als Griekenland, Spanje, Portugal en Bonaire. En uiteraard Curaçao!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF