fbpx

Wendy’s Choices By June: Dinner in the Field

Wil je dineren tussen de mangobomen, onder kokospalmen en omringd door verse spinazie en eetbare bloemen? Op Curaçao kan het! Met een ‘Dinner in the Field’ dineer je midden in de natuur, onder een sterrenhemel, terwijl je geniet van heerlijke Caribische gerechten die bereid zijn met vers geplukte ingrediënten die letterlijk van het land naast je bord komen.

Houd het YouTube kanaal in de gaten voor meer video’s van Wendy x By June op Curacao!

Terug de natuur in

Met ‘Dinner in the Field’ creëert Caribbean chef-kok Helmi Smeulders aandacht voor lokale boeren en de verse producten van het eiland. Helmi’s boodschap is duidelijk: “Als je bedenkt dat 90% van het eten op Curaçao wordt geïmporteerd terwijl er van alles groeit en bloeit, dan wordt het hoog tijd dat we met z’n allen terug de natuur in gaan. Dat is beter voor je gezondheid, de lokale economie én de ecologische footprint.”

Op zoek naar verscholen plantages

Helmi gaat regelmatig op zoek naar verscholen plantages op het eiland om de lokale boeren en hun mooie producten in de spotlight te zetten. Elke maand kookt ze op een andere plantage voor 40 tot 50 mensen een heerlijk diner met ingrediënten die ze verzamelt bij deze lokale boer. De gasten krijgen een rondleiding over het land en nemen vervolgens plaats aan gedekte tafels ‘in the field’ voor een bijzonder 4-gangen diner.

Hofi Cas Cora

Wendy kreeg de kans om dit concept op Curaçao zelf te ervaren. Ze keek toe hoe Helmi en haar sous-chef Raylison in een handomdraai heerlijke lokale gerechten tevoorschijn toverden in de mooie setting bij Hofi Cas Cora. In het café bij dit oude landhuis kun je doordeweeks koffie, smoothies en sandwiches bestellen. In de winkel van het landhuis worden lokaal geteelde producten, waaronder de groente van het landgoed zelf, verkocht. Ook zeemos en zelfgemaakte pesto’s zijn hier verkrijgbaar.

Unieke belevenis

Chillen, eten en genieten in de natuur. Als je op Curaçao bent tijdens zo’n ‘Dinner in the Field’, grijp je kans want dit is een unieke belevenis die je eigenlijk niet mag missen. Wel op tijd reserveren!

By June

By June focust zich vooral op verzorgde vakanties in kleinschalige accommodaties, weg van de drukte en op idyllische locaties. De vakanties zijn inclusief huurauto zodat jij tijdens je vakantie, in je eigen ritme, de omgeving kunt ontdekken. By June biedt vakanties op zonnige bestemmingen als Griekenland, Spanje, Portugal en Bonaire. En uiteraard Curaçao!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF