fbpx

Wendy’s Choices By June: De Kruidentuin van Dinah Veeris

Dinah Veeris is bekend op heel Curaçao en ook ver daarbuiten als dé kruidenexpert. De ‘Den Paradera’ in het oosten van het eiland is haar thuishaven en hier kun je haar kruidentuin met geneeskrachtige en verzorgende kruiden bezoeken.

Een andere wereld

Dinah is een kwieke 84-jarige dame die samenwerkt met internisten en huisartsen op het eiland om natuurlijke en reguliere geneeskunde hand in hand te laten gaan. In haar tuin, Den Paradera, in het oosten van het eiland, stap je een andere wereld binnen. Een wereld vol geneeskrachtige kruiden en oude wijsheden.

Plantje voor plantje

Haar kennis komt van de oude garde van het eiland, inclusief haar moeder en afstammelingen van beroemde kruidendokters. Ze wilde die kennis van de oudere generaties echt bewaren en in 1991 begon ze haar eigen kruidentuin, plantje voor plantje. Dinah heeft er ook een boek over geschreven en verschillende internationale prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept.

Wereldwijde hits

Dinah is niet alleen kruidenkoningin, maar ook een topverhalenverteller. Ze duikt in de wereld van traditionele remedies en Curaçaose folklore. En in haar winkel vind je alles van shampoo tot massageolie en zelfs producten om af te slanken of de overgang beter door te komen. Haar aloë pommade en kima vet zijn wereldwijde hits.

Of je nu iets zoekt tegen eczeem of nierstenen, Dinah heeft het kruiden- of bloemenantwoord. Dus, als je op Curaçao bent, sla Den Paradera niet over!

Enne… vergeet niet een kom Cadushi (cactussoep) te proeven als je op Curaçao bent – blijkbaar houdt het je jong!

Ontdek het SUPPEN op Curaçao

Houd het YouTube kanaal in de gaten voor meer video’s van Wendy x By June op Curacao!

By June

By June focust zich vooral op verzorgde vakanties in kleinschalige accommodaties, weg van de drukte en op idyllische locaties. De vakanties zijn inclusief huurauto zodat jij tijdens je vakantie, in je eigen ritme, de omgeving kunt ontdekken. By June biedt vakanties op zonnige bestemmingen als Griekenland, Spanje, Portugal en Bonaire. En uiteraard Curaçao!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF