fbpx

Wendy-expert Kim schreef een Ayurveda kinderboek (+winactie)

Onze eigen Ayurveda- en WENDY-expert Kim van der Veer heeft het eerste Ayurveda kinderboek ooit uitgebracht. Ayurveda heeft haar eigen leven op een positieve manier op zijn kop gezet. Het kan ook kinderen erg helpen, op die manier worden ze gezonder en gelukkiger. ‘Ik merkte dat er nog weinig moderne uitleg was over Ayurveda, toen mijn dochtertje geboren was, kwam het idee om een kinderboek te schrijven’, zegt Kim enthousiast. 

‘Ayurveda komt van de Sanskrit woorden ‘Ayuh’ ofwel ‘leven’ en ‘Veda’ wat ‘kennis’ betekent. Ayurveda betekent dus ongeveer “de wetenschap van het leven“. In essentie leert Ayurveda je wie jij bent om vervolgens handvatten te geven hoe je in harmonie kan leven met jouw unieke persoonlijkheid. Hiervoor is het van belang dat je je eigen mind-body type (Dosha) begrijpt. Deze types zijn een combinatie van twee elementen die van nature naar elkaar toetrekken: Vata (ruimte & wind), Pitta (vuur & water) en Kapha (water & aarde).’

Hoe Ayurveda Kims leven veranderde

‘In het begin was ik sceptisch over alternatieve geneeswijzen. Maar ik was 25 en mijn hele lichaam deed pijn door de reuma. Ik was al bij zoveel ziekenhuizen en artsen geweest en ze zeiden allemaal hetzelfde: je gaat eindigen in een rolstoel. Klaar. Ik had dus niet echt een keuze meer. Ik werkte toen nog heel hard als jurist en volgde een postdoctorale opleiding. Ik leefde in een wereld van veel geld verdienen en uitgeven. Hoewel de reuma zich door mijn hele lichaam verspreidde en ik me ook moest melden bij de cardioloog en de longarts, bleef ik maar doorgaan. Tot de artsen mij vroegen of ik mijn eicellen wilde laten invriezen omdat ik door mijn ziekte waarschijnlijk geen kinderen kon krijgen. Dat was voor mij het keerpunt. Ik wist altijd al dat ik moeder wilde worden, ik moest iets doen.

Van de artsen kreeg ik onder andere ontstekingsremmende pijnstillers. Ze hielpen me de acute situatie te overleven, iets waar ik nog steeds dankbaar voor ben, maar medicijnen halen de oorzaak niet weg en hebben bovendien veel bijwerkingen. Daarom wilde ik een meer holistische benadering onderzoeken, waarin je op zoek gaat naar de oorzaak. Yoga en ayurveda maakten veel bij me los. Het was niet altijd gemakkelijk. Ik weet nog dat ik na mijn eerste ayurvedische consult dacht: nu mag ik dus niks meer. Maar zo is het gelukkig niet. Ayurveda sluit niks uit. Zolang je in balans bent, heb je alle speelruimte die er is, maar als het niet goed gaat, geeft ayurveda je de tools om weer in balans te komen. Bovendien helpt ayurveda je om ongezonde gewoontes te vervangen door meer gezonde gewoontes. Tegenwoordig hoef ik er niets meer voor te laten, dit is gewoon mijn nieuwe levenswijze geworden.’

Zo is de spin

‘Kinderen zijn gek op lezen en met het Ayurveda Kinderboek leren we ze al spelenderwijs dat elk kindje uniek is en daarmee perfect. Waarschijnlijk herkennen de kindjes zichzelf in 1 van de karakters en misschien ook hun vriendjes en vriendinnetjes. Hiermee hopen we dat ze in hun unieke kracht gaan stappen en zich niet anders zullen voordoen. Ayurveda verdeeld kinderen in drie basistypes. Zelf vergelijk ik deze types graag met dieren, omdat kinderen zich daar goed mee kunnen identificeren en het ook voor de ouders gelijk al veel duidelijkheid met zich mee brengt.’

Vata-types / Airy-kids 

‘Airy kids houden van verandering en barsten van energie, omdat ze gek zijn op verandering en zich kunnen aanpassen aan de situatie worden ze uitgebeeld als een kameleon.’

Kenmerken Pitta-types / Fiery kids

‘Fiery kids zijn veerkrachtig, houden van aandacht, zijn erg intelligent, charismatisch en hebben een enorme wilskracht. Deze vosjes zijn zo stoer en dapper, dat ze voor niks bang zijn. Althans, zo denken zij er zelf over, maar eigenlijk is zijn ze heel gevoelig. En als iets niet volgens hun wil gaat, kunnen ze even ontploffen.’

Kenmerken Kapha-types / Earthy kids 

‘Earthy kids zijn stabiel, kalm, liefdevol en relaxen het liefst de hele dag, daarom worden ze uitgebeeld als Luiaard. Luiaards zijn zacht, betrouwbaar en laten zich niet zo snel van de wijs brengen.’

Winactie

Wij mogen 3 keer het boek: zo is de spin aan jullie weggeven. Wil jij het eerste Ayurveda boek snel in handen hebben? Volg deze stappen en wie weet ben jij wel één van de drie gelukkigen.

  1. Ga naar ons Instagram account: @wendyonlinenl
  2. Ga naar de foto van Kim van der Veer over haar boek
  3. Volg @wendyonlinenl
  4. Volg @kimvdveer
  5. Deel het bericht in je verhaal en tag @wendyonlinenl en @kimvdveer 

Zo is de spin is nu te koop via www.startwithrasa.nl voor 14,99 euro.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF