fbpx

Waarom je zo opknapt van een weekendje Zeeland

Uit onderzoek blijkt dat we gelukkiger worden van meerdere korte vakanties per jaar dan van één lange. Een van onze favorieten is een weekendje Zeeland.

We hebben het geluk dat we bijna op het strand logeren, in de nieuwe duinlodges van Largo Noordzee Resort Vlissingen. Eén duin over en we staan op het strand van Vlissingen. Links lopen we zo over de boulevard richting het centrum van het Zeeuwse stadje, rechts staan we binnen drie minuten in het duingebied en kunnen we prachtige wandelingen maken. Ook de duinlodges zelf geven ons een echt beachy gevoel. Gemaakt van hout en gelegen in een duinlandschap. Aangelegd, dat wel, maar het is zo goed gedaan dat we bijna niet doorhebben dat we niet in de echte duinen logeren.

Weekendje Zeeland

De huisjes van Largo

Ruimte in je hoofd

Je kunt in Nederland alle kanten op als je een weekendje weg wilt, maar Zeeland blijft een van onze favorieten. Het begint eigenlijk al als je Rotterdam voorbij bent. De lucht lijkt helderder. Het landschap strekt meer uit. Je kunt steeds verder weg kijken. En ruimte om je heen betekent letterlijk ruimte in je hoofd. Het allergrootste voordeel van Zeeland is natuurlijk dat de zee overal dichtbij is. Dat ruik je. Proef je. En het fijne: als je naar het strand wilt kun je alle kanten op; er zijn er altijd een paar dichtbij.

Blij dat je hier bent…

Uit onderzoek blijkt dat het positieve effect van meerdere tripjes opgeteld groter is dan één lange vakantie. Een goede reden dus voor een korte trip richting het Zeeuwse. Wij voelen ons in ieder geval na een middag al helemaal relaxed. Was het in de Randstad nog bewolkt, in Zeeland is er stralende zon (de provincie schijnt echt de meeste zonuren van Nederland te hebben). In de middag gaan we met de kids naar het strand, ’s avonds gaan we eten bij Kon-Tiki op het strand van Dishoek. Het is hier laid-back. Geen hip gedoe, maar gewoon ouderwets patatjes eten met een stukje vis. De volgende dag rijden we een stukje verder, naar Zoutelande. Het liedje van Bløf over het dorpje zit al sinds we Zeeland binnenreden in mijn hoofd (Ik ben blij dat je hier bent, blij dat je hier bent…) en dat maakt nieuwsgierig naar het dorp. De tekst over het oude strandhuis is zo populair dat het toerisme in het dorpje sindsdien booming is; boven het plaatsnaambord aan het begin van het dorp hangt zelfs een bordje met de tekst van het liedje erop. Het is een lieflijk dorpje, achter een hoge duin, met huizen die verspreid liggen in het duinlandschap. Voor het echte Zeeuwse gevoel eten we mosselen in een van de restaurantjes.

Ook zin in een weekend Zeeland? Ook dit zijn leuke dingen om te doen:

Tip 1: De Houtzaagwerf in Kortgene heeft de sfeer van een plattelandscafé, met stoeltjes in het gras, de sfeer van een boerenerf en een gezellige bruine inrichting. Hier eet je eerlijk en goed. Dehoutzaagwerf.com

Tip 2: Superleuk met de kids: samen oesters rapen. In het Nationaal Park Oosterschelde zijn verschillende plekken waar je dit kunt doen. Laarzen aan, emmer mee en zoeken maar. De oesters zijn het beste als de R in de maand is.

Tip 3: Bij strandrestaurant De Dam kijk je uit over zowel de zee als het Veerse meer. Heerlijke plek om ’s avonds met een vers Zeeuws visje de zon in de zee te zien zakken en met een fijne speelplek voor de kinderen. De-dam.nl

Tip 4: Veere is een stadje dat je niet mag missen. Struin over de oude stadswallen, slenter door de oude straatjes en geniet van het uitzicht.

Tip 5: De Waddeneilanden hebben de naam, maar ook Zeeland is een goede plek om zeehonden te spotten. Er komen er steeds meer en je ziet ze bijvoorbeeld gemakkelijk aan de zeezijde van de Spuisluis in de Brouwersdam. Ook bij de Plompe Toren bij Burgh-Haamstede en bijvoorbeeld het Verklikkersstrand bij Nieuwe-Haamstede kun je zeehonden op de zandbanken zien liggen.

Kijk op largo.nl voor meer informatie over Largo Noordzee Resort VlissingenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF