fbpx

#WearTheChange, C&A’s nog duurzamere lijn

Sinds deze week ligt de nieuwe WENDY in de winkels. De 25 Wendy van Dijks die hierin zijn geportretteerd, dragen allemaal een duurzame Cradle to Cradle gecertificeerde spijkerbroek van C&A. Net zoals de Wendy van Dijks heeft de duurzamere lijn van C&A ook een verhaal.

Wat is Cradle to Cradle?

De Cradle to Cradle Certified-producten van C&A zijn ontworpen zoals de natuur dat bedoeld heeft: met producten die hergebruikt, gerecycled of als biologische voedingsstof gecomposteerd kunnen worden. Deze manier van productontwerp zorgt ervoor dat de katoentelers geen schadelijke kunstmest en pesticiden hoeven te gebruiken. Degenen die betrokken zijn bij het productieproces worden ook niet blootgesteld aan schadelijke chemicaliën.

Cradle to Cradle Certified-producten dragen bovendien bij aan het gezond houden van de ecosystemen en de gemeenschappen waarin ze worden geproduceerd. Er wordt bijvoorbeeld veel minder water gebruikt tijdens het productieproces, er is minder CO2-uitstoot en er wordt gebruik gemaakt van duurzame energie.

https://www.instagram.com/p/Be-Frd8AC_-/

#WEARTHECHANGE

Iedereen doet dagelijks zijn best om er goed uit te zien, zodat we ons op ons best voelen. C&A wil dat kleding geproduceerd wordt zonder dat het schadelijk is voor ons als mens en het milieu. Ze streven er al jaren naar om al hun kleding duurzaam en sociaal verantwoord te produceren. Meer dan de helft van de verkochte kleding is al duurzamer geproduceerd. Tegen het jaar 2020 is het doel van C&A om 100% meer duurzaam katoen te gebruiken. Met duurzaam katoen wordt zowel Biokatoen als Beter Katoen bedoeld.

In de winkel en online herken je de duurzamere producten van C&A aan het #WearTheChange-hanglabel.

Tip: De broek die de Wendy’s dragen, is te koop bij C&A voor € 29,-, een mooie prijs waardoor duurzame mode voor iedereen bereikbaar wordt. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF