fbpx

#WearTheChange: 4 redenen om duurzaam te shoppen

Duurzame mode heeft al lang geen geitenwollensokken-imago meer en is naast comfortabel nu ook vaak mooi, trendy en stylish. C&A vindt duurzame kledingproductie al jaren belangrijk en streeft er naar al haar kleding duurzaam en sociaal verantwoord te produceren. Zij is een voorbeeld voor vele modemerken en is onze reisgids naar een duurzamere wereld. In de winkel en online herken je de duurzame producten aan het #WearTheChange-hanglabel. Wij geven je 4 redenen om duurzaam te shoppen bij C&A zodat ook jij het verschil kunt maken!

1. Cradle to Cradle

C&A is de eerste retailer die t-shirts met een Gold Level Cradle to Cradle (C2C)-certificaat aanbiedt. Dit is kleding die écht goed doet, de natuur respecteert en mensen stimuleert om beter te leven. Je moet hem nog wel even zelf kopen, maar met jouw C@C Certified T-shirt draag je niet alleen kleding waarin je er goed uitziet en je goed voelt, maar draag je ook bij aan een betere wereld.

2. Bio-katoen

C&A maakt gebruik van biologisch katoen dat niet vermengd is met conventioneel katoen. C&A heeft als doel om rond 2020 100% meer duurzaam katoen te gebruiken. Dit is niet alleen positief voor de wereld en het milieu, maar het is ook veiliger voor de landbouwers die de katoen verbouwen. Voor de prijs hoef je het niet te laten: je betaalt voor Bio-katoen producten hetzelfde als voor de andere C&A-producten!

3. Circulaire mode

C&A gelooft in ‘circulaire mode’ en wil graag toewerken naar een circulaire economie waarin tijdens de productie en verkoop van de kleding niets wordt verspild. Belangrijke stappen zijn bijvoorbeeld de ondersteuning van innovatieve start-ups en het gebruik van gerecyclede materialen in de kleding.

4. Kleding hergebruiken

We hebben allemaal wel kleding in onze kast liggen die we niet meer dragen. C&A zet zich ervoor in dat mensen hun kleding niet weggooien, maar een tweede leven geven. Met het ‘We take it back’-recycleprogramma zorgt C&A ervoor dat kleding wordt hergebruikt. Lever de kleding in bij een C&A-winkel en samen met partner I:CO wordt de kleding verwerkt. Sommige kleding zal nog draagbaar zijn, maar als dit niet mogelijk is, kan kleding op veel andere manieren nog van nut zijn. Er kunnen bijvoorbeeld poetsdoeken of meubels van worden gemaakt.

Wil jij meer weten over #WearTheChange? Bezoek dan C&A’s website en lees alles over hun duurzame collectie en visie.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF