fbpx

We hebben meer bloemen nodig!

Bloemen hebben een direct effect op hoe we ons voelen: gelukkiger. Ze stimuleren de productie van gelukshormonen als dopamine en serotonine en bepalen zo onze stemming, blijkt uit onderzoek. In Amsterdam, Utrecht en Rotterdam staan vanaf vandaag stukken graffiti, gemaakt van bloemen, geïnitieerd door Mooiwatbloemendoen.nl.

Bloemen fleuren altijd op en we zetten ze eigenlijk neer in elke seizoen. Waarom doen wij dit eigenlijk? Waarom lopen mensen in de supermarkt vaak nog even terug om toch dat ene bosje rozen mee te nemen? ‘Toch wel leuk voor in de woonkamer’ zeggen ze dan. Dat is ook echt zo, een beetje kleur kan je dag al zoveel mooier maken. Al generaties lang staan bloemen ook voor een romantisch gebaar, hoe vaak we wel niet een bosje bloemen meepikken voor onze geliefdes, want we weten dat daar blij op gereageerd gaat worden.

Bloemen hebben effect op onze emoties. Ze troosten bij verdriet, zeggen sorry bij ruzie en feliciteren hartelijk bij dat jaartje erbij of dat behaalde diploma. Maar bloemen geven ook eindeloze inspiratie. De conclusie is dat ze altijd een speciale rol spelen bij het verbinden van mensen. Mensen worden gewoon gelukkig van al die bloemen. Vooral in een bloemenland als Nederland moeten wij dat niet vergeten te waarderen. Daarom is er vandaag en morgen op verschillende plekken in het land bloemengraffiti te zien. Als bloemen daadwerkelijk zo’n positieve uitwerking hebben op mensen, dan hebben we er toch meer van nodig?

Hier kan je de bloemengraffiti bekijken:

Het Westerpark (Wester Wijnfabriek, Pazzanistraat 10), Amsterdam

De strijdkreet Meer lol in bloemengraffiti Jean Pierre Jans ANP Pers Support We hebben meer bloemen nodig!

Beeld: Jean-Pierre Jans

 

– De Neude, Utrecht

De strijdkreet meer samen in Utrecht Wim Hollemans ANP Support We hebben meer bloemen nodig!

Beeld: Wim Hollemans

De Markthal (Ds. Jan Scharpstraat 298), Rotterdam

De strijdkreet Meer lef in bloemengraffiti Pieter Veldstra ANP Support We hebben meer bloemen nodig!

Beeld: Pieter Veldstra

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd wat je nog meer kan doen om gelukkiger te worden? Lees hier hoe onze reislogger Lotte geluk vond in Noorwegen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF