fbpx

Voorbereiding op je theorie-examen, gewoon online, thuis en in je eigen tempo

Het theorie-examen is een belangrijk onderdeel om je rijbewijs te kunnen behalen. Zonder te slagen voor het theorie-examen kun je namelijk niet zelfstandig gebruik maken van een auto, motor of scooter. Hoe bereid je je voor?

Veel mensen stellen het leren maar uit als ze kijken naar het dikke theorieboek. Maar helaas, net zoals bij ieder ander examen is het nodig om te leren voordat je de test gaat afleggen. Daarnaast is het ontzettend belangrijk om alle verkeersregels goed te beheersen. Zo ben je geen gevaar voor andere weggebruikers, en fiets je door al je praktijklessen heen.  Om jezelf goed voor te bereiden op het echte theorie-examen kun je het beste eerst de theorie leren, en daarna theorie-examens oefenen. Van de leerlingen welke het echte CBR theorie-examen maken, slaagt minder dan de helft voor het auto theorie-examen (44% slaagt voor het auto theorie-examen, bron: CBR, 2019). Ook het bromfiets en motor theorie-examen zijn geen gemakkelijke examens. Als jij jouw auto, motor of scooter theorie-examen wel in één keer wilt halen, dien je ervoor te zorgen dat je optimaal voorbereid bent. Het is erg moeilijk te slagen voor het theorie-examen als je niet voldoende geleerd of geoefend hebt. Maar het is vooral ook zonde van je tijd om steeds opnieuw de theorie in te moeten duiken en opnieuw examens in moet plannen.

Hoe gaat het theorie-examen auto in zijn werk?

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen:

1. Gevaarherkenning – gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie. Hier bepaal je wat je moet doen: remmen, gas loslaten of niets. Bij dit onderdeel worden 25 vragen gesteld.

2. Kennis – hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen. Hier krijg je 12 vragen waarin je bijvoorbeeld moet weten wat je plaats is op de weg, hoe hard mag je ergens rijden en wie je voor moet laten gaan.

3. Inzicht – bij dit onderdeel laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen. Hoe handel en reageer je in verschillende verkeerssituaties? Hier krijg je 28 vragen over.

theorie-examen

Examen oefenen

Het examen bestaat dus uit verschillende onderdelen, waar kennis voor nodig is. Heb je al wat tijd versleten aan het leren, en denk je dat je alle stof onder de knie hebt? Dan is het tijd om je examen te oefenen. Aan de hand van simulaties van het echte CBR theorie-examen kun jij testen of je echt klaar bent voor het echte theorie-examen! Je examen kun je ook online oefenen. Dit is ideaal voor iedereen die er graag op hun eigen tempo mee aan de slag wil gaan. Tussen alle drukke verplichtingen en afspraken door, kun je zo zelf een gaatje vinden om te testen of je de nodige theorie goed genoeg beheerst.  Je krijgt dan een volwaardig theorieboek, net zoals je deze in de winkel vindt. Ook leert het gemakkelijk met 3D-illustraties en afbeeldingen. Denk je dat dit wel wat voor jou is? Probeer dan een gratis online-proefexamen.  Door het maken van dit gratis examen kun je testen of je de theoriestof beheerst. Aan de hand van dit gratis examen kun je één examen gratis oefenen, echter om je goed voor te bereiden voor het CBR-examen, dien je er meerdere te oefenen. Succes!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF