fbpx

Volg je hart, loop je eigen pad dus treed buiten je comfortzone. Deel 3!

Het is zover: deel 3 van Lotte’s blog is een feit! Vorige week vertelde ze dat je moet durven luisteren naar je eigen stem. Vandaag is de onthulling eindelijk aangebroken, want vandaag geeft Lotte jou de ‘gouden tip’ over hoe je om kunt gaan met jouw compensatiegedrag. 

‘Mijn tip voor deze vakantie is vooral: live in the moment!’

Ga simpelweg iedere dag voelen waar je nu zin in hebt. Iedere dag een ijsje eten gaat je misschien echt tegenstaan, maar vijf keer in de week misschien niet (my pleasure). Misschien wil je helemaal geen glas wijn ook al is het vakantie (terwijl je man wel zin heeft in een glas wijn), of misschien wil je dat ook wel. Ga voor jezelf na waar je lichaam en geest nou echt blij van wordt, en doe dat dan ook! Niet omdat iemand zegt dat je het moet doen of altijd zo deed, maar omdat jij dat wilt. Geniet volop van wat je doet en denk niet aan wat is er geweest.

‘Misschien is de vakantie wel het perfecte moment om te leren luisteren naar je lijf.’

Om te breken met die vaste routines en patronen, moet je voor jezelf nagaan waar jij echt op vaart. Zowel fysiek als emotioneel. Dit artikel is een pleidooi om je eigen vakantiepatronen en gedachtes met een vergrootglas te bekijken. Wat doe je anders dan thuis? En waarom? Probeer vooral bij jezelf te blijven. Probeer te ontdekken hoe jij tijdens je vakantie echt tot rust komt en waar je weer energie van krijgt (hello morning routine). Wanneer je tijdens je vakantie naar je eigen lijf luistert, krijg je er dubbel zoveel energie voor terug. Op deze manier kom je dus veel fitter uit je vakantie, dan wanneer je na de vakantie weer alle touwtjes bijeen moet rapen om ‘in shape’ te komen.

‘Last but not least, wat de prachtige Claire v.d. Heuvel altijd zegt:’

kijk naar ‘wat wel’ in plaats van ‘wat niet’. Kijk naar wat jou blij maakt, waar jij van oplaadt, waarvan je tot rust komt en waar je nu al mee bezig bent. Focus je daar ook op! In plaats van op schuldgevoelens en schaamte om wat je allemaal niet doet of wilt. ‘Where focus goes, energy flows.’ En focus kun je beter hebben op positieve momenten! Neem alles niet zo serieus, lach om jezelf en geniet van deze zomertijd samen met je geliefden.

Happy summer lieve mensen! <3

lotte blog

Vind je het lastig om te ontdekken waar jij echt blij van wordt? Of hoe je je voeding aanpast aan jouw belangrijke waarde? Of is het juist moeilijk voor je om oude gedachtes rondom voeding los te laten en te genieten van het eten? Stuur mij dan een berichtje! Daarna plannen wij samen een afspraak in via Skype om erachter te komen wat ik voor jou kan beteken. Ook al ben ik ‘on the road’, ik vind het juist leuk om jou te connecten!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF