fbpx

Vier verschillende type hagen voor een prachtige tuin

Het hebben van een mooie tuin begint vaak bij de eerste blik. Dit is vaak een afbakening van de straat of een ander huis. Een goede haag wordt nog wel eens ondergewaardeerd, maar is super belangrijk voor de uitstraling van een prachtige tuin. Een haag kan privacy garanderen en ook nog eens een mooie toevoeging zijn. Er zijn talloze hagen om uit te kiezen, met elk hun eigen kenmerken. In deze blog bespreken we vier type hagen die jij kan creëren in de tuin.

De kunsthaag; een onderhoudsvrije optie

We beginnen met een haag die in ieder geval zorgt voor het minste onderhoud. Zo is de kunsthaag een goede optie voor iemand die geen zin heeft de hele dag met de heggenschaar te staan, maar wel iets stijlvols wil. Een kunsthaag is gemaakt van hoogwaardige materialen die gelukkig nauwelijks van een echte haag zijn te onderscheiden. Door een kunsthaag heb je het hele jaar rond een groene haag, die niet zijn bladeren verliest in de herfst en winter. Hierdoor hou jij dus een goede afscherming, als je de haag ook hebt wegens privacy redenen. Een kunsthaag is tevens UV-bestendig en vervaagt dus niet door de straling van de zon.

De groene beukenhaag; een klassieke keuze

Een echte klassieke keuze als het aankomt op een mooie haag is de groene beukenhaag.

Deze haag beschermt je huis goed als het aankomt op privacy en bescherming tegen de wind. De haag is ook behoorlijk elegant en zorgt voor een mooi geheel in de tuin. De groene bladeren van de haag zorgen voor een frisse uitstraling het hele jaar lang. Een beukenhaag is ook gemakkelijk te onderhouden en snoeien, doordat hij niet heel snel groeit. Hierdoor ziet je tuin er altijd tip top uit.

Een bloeiende lavendel haag; geef kleur aan de tuin

Een hele vrolijke keuze voor een haag is de lavendelhaag. Met deze haag geef je zonder twijfel heel veel kleur in de tuin. Bovendien komt er een heerlijke geur van deze paarse bloemen af, en dat is ook erg fijn in de tuin, en voor je buren. Vlinders komen heel graag op deze bloemen af en dat zorgt voor deze prachtige beestjes in je tuin tijdens de zomerdagen. Een lavendelhaag zorgt voor echte schoonheid aan de tuin. Ook schrikt het muggen en insecten af, dus het is behoorlijk praktisch. Een lavendelhaag is ook makkelijk te snoeien.

De taxushaag: robuust en duurzaam

Een goede keuze voor iemand die op zoek is naar een duurzame en elegante afscheiding is de Taxushaag. Deze haag is gemaakt van taxusplanten die het hele jaar hun mooie groene kleur behouden doordat ze winterhard zijn. Bovendien groeit de taxushaag niet zo snel, dus kun je hem makkelijk zelf onderhouden, zonder elke week in de weer te zijn met het snoeiapparaat. Een taxushaag is behoorlijk vol dus zorgt voor een goede afscherming als het aankomt op privacy en wind. Welke haag kies jij?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF