fbpx

Wat kun je deze zomer verwachten van een vakantie op Ibiza?

Dit weekend is bekend gemaakt dat de grenzen van Spanje eerder open gaan. Vanaf 21 juni zijn internationale vluchten weer mogelijk en kunnen we ook weer naar Ibiza. Maar hoe is het daar nu? Juliette & Denise van Tribes & Nomads Ibiza wonen al jarenlang op Ibiza en beschrijven voor ons wat je kunt verwachten als je overweegt deze zomer het vliegtuig in te stappen naar Ibiza.

Eerder open dan gepland

Waar de afgelopen weken veel gesproken is over het openen van de grenzen vanaf juli, heeft de Spaanse premier op 14 juni bekend gemaakt dat toeristen eerder welkom zijn. Vanaf 21 juni kun je weer het vliegtuig instappen naar o.a. Ibiza. Of de hotels en beach clubs het ook lukt om een week eerder open te gaan, moet nog blijken. Er zal komende week zonder twijfel extra hard gewerkt worden om dat mogelijk te maken. Maar houdt er rekening mee dat wellicht niet alle beach clubs al open zijn als je eind juni op Ibiza bent.

Hoe ziet je vakantie op Ibiza eruit?

Je vakantie op Ibiza zal in heel veel opzichten niet anders zijn dan voorgaande jaren, maar er blijven enkele veiligheidsmaatregelen van kracht. In ieder geval nog voor een aantal weken.

Stranden

Alle stranden zijn weer toegankelijk en open voor toeristen. Sterker nog, de zee en het strand zijn mooier dan ooit! Het is wel de bedoeling dat je 1,5 meter afstand houdt tussen andere mensen op de strandbedjes en handdoeken. Verder mag je maximaal met 10 personen bij elkaar zitten als vrienden. De sfeer op de stranden zelf is gemoedelijk en heel ontspannen. Als je op het strand zit vergeet je bijna dat er een lockdown van kracht is geweest, want je merkt er nog heel weinig van.

Ibiza

Restaurants

De restaurants zijn weer vrijwel allemaal open. Ook hier geldt dat de afstand tussen de tafeltjes de komende tijd 1,5 meter moet blijven. Bij binnenkomst van het restaurant worden je handen gedesinfecteerd en de bediening zal mondkapjes blijven dragen. Je hoeft zelf geen mondkapje te dragen aan tafel, maar alleen als je naar de toilet loopt moet je even een mondkapje op doen. Dat is prima te overzien en bederft de pret van lekker eten en drinken niet. Het grote voordeel is alleen maar dat je meer privacy hebt dankzij de ruimte om je tafel heen. Vergeet niet om te reserveren, want door het beperkt aantal plekken zitten restaurants sneller vol.

Winkelen

Struinen door Ibiza-stad, lekker snuffelen op de hippiemarkten, het hoort echt bij het vakantiegevoel. De grootste geruststelling is dat het beide ook weer kan. Maar in de winkels en op de hippiemarkt, waar 1,5 meter afstand houden lastig is, moet je de komende weken nog wel je mondkapje dragen. Wij zijn er ook geen fan van, maar het mag de shop pret niet drukken. Bij binnenkomst word je ook verzocht om je handen even in te smeren met een desinfectie gel. Wij zijn al zo blij dat alles weer open is, dat je zelfs van het winkelen nog meer gaat genieten.

Accommodaties

Of je nou verblijft in een hotel, agroturismo of een privé villa of appartement, overal zal de schoonmaak zeer intensief zijn zodat jij aankomt in een extra schone accommodatie. Mogelijk zijn er in de hotels nog wat aangepaste maatregelen. Zo wordt er aangeraden geen buffet te serveren, maar het eten door de bediening naar de tafels te brengen. Zo voorkomen ze dat andere mensen het eten aanraken wat jij op gaat eten. De bedjes bij het zwembad staan mogelijk iets verder uit elkaar dan normaal, maar verder is de ervaring op je accommodatie nog steeds erg fijn.

Clubs

Ben je een echte party-liefhebber? Dan moeten we je helaas meedelen dat de nachtclubs dit seizoen niet meer open mogen. Dat komt omdat de 1,5 meter grens niet te garanderen is, maar ook omdat de dansvloer nog niet gebruikt mag worden in clubs. Een enkele club denkt naar over kleinschalige exclusieve feestjes, maar daar is nog niks over gepresenteerd. Privé feestjes bij villa’s mogen bijvoorbeeld wel, dus als je iets te vieren hebt kan dat altijd nog. Als je niks met feesten hebt is dit de uitgelezen kans om het eiland te ervaren zonder party publiek. Geen volle strip bij Playa d’en Bossa of rij voor de Pacha.

Unieke zomer

Het mag duidelijk zijn dat dit een onvergetelijk jaar is. Samenzijn met familie en vrienden is meer waard dan ooit. En een vakantie op Ibiza zal je dit jaar zeker niet teleurstellen, juist omdat er dit jaar geen massa toerisme verwacht wordt. Er is zoveel om van te genieten, waaronder de prachtige natuur. Benut deze vakantie om bijvoorbeeld meer te gaan hiken naar verborgen baaitjes, te kajakken, suppen of te gaan mountainbiken. Want Ibiza is zoveel meer dan een party eiland…..

Ibiza

Dit artikel is geschreven door Denise & Juliette van Tribes & Nomads Ibiza. Zij organiseren evenementen, doen producties en plannen reizen voor bedrijven en particulieren naar Ibiza. Met hen ontdek je Ibiza op een nieuwe manier en ga je gegarandeerd met magische herinneringen naar huis. Ga voor meer informatie naar: www.tribesandnomads.com

https://www.instagram.com/p/CBaX1ViK_ef/?utm_source=ig_web_copy_link

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF