fbpx

Verhoog jouw werkgeluk met deze 5 tips!

Ben je af en toe niet meer gelukkig op jouw werk? Heb je last van veel stress of van vervelende collega’s? Werken valt niet altijd mee… maar hoe zonde is het als je geen plezier meer uit jouw baan haalt? Wij hebben daarom 5 tips waardoor jij weer gelukkiger wordt op je werk! 

1. Wees positief en enthousiast

Als je overal negatief tegen aankijkt, dan maak je het voor jezelf alleen maar erger. Niet alleen voor jezelf maar het heeft ook een negatief effect op jouw collega’s. Als je jouw taken positief bekijkt, ontstaat er vanzelf meer enthousiasme. Dit enthousiasme straal je ook uit naar je collega’s. Door er dus zelf positiever in te staan help je elkaar.

2. Loslaten

Er gebeuren vaak genoeg bepaalde dingen op jouw werk waar je het niet mee eens bent of niet leuk vindt. Als er iets vervelends gebeurt op je werk is dat natuurlijk niet leuk. Het loslaten van verwachtingen, ideeën of angsten kan je veel vrijheid en verlichting bieden. De kunst is ook om hier flexibel op te reageren. Het is lastig, maar hoe meer je oefent hoe beter het gaat!

Werkplezier

3. Water bij de wijn

Het kan niet altijd precies gaan zoals jij het wilt en het kan ook niet precies gaan zoals een ander het wilt. Je moet met elkaar dus een compromis weten te sluiten waarbij je iedereen tevreden houdt. Door rekening met elkaars belangen te houden zorg je ervoor dat iedereen tevreden is en wordt de samenwerking met elkaar een stuk prettiger.

4. Durf hulp te vragen

Vraag jezelf eens af bij welk project of welke taak jij wat hulp zou kunnen gebruiken. Als het ineens meer werk is dan je dacht kijk dan om je heen. Kijk wie je om hulp kan vragen, want zodra je hulp vraagt van een ander voorkom je dat je zelf overwerkt raakt. Hierbij deel jij niet alleen de verantwoordelijkheid met een ander, maar je verhoogt ook het werkgeluk van jouw collega. Die voelt zich fijn dat jij hem om hulp hebt gevraagd!

Hulp vragen

5. Weet wanneer het tijd is om te gaan

Heb je echt al van alles geprobeerd om gelukkiger te zijn op jouw werk? Dan is het waarschijnlijk tijd om te gaan. Soms kan je het niet zelf oplossen en is het beter om te accepteren dat deze baan niet jouw ding is. Het is zonde om hier dan nog langer voor te vechten. Al je doordeweekse dagen bestaan uit werken, het is dan ook super belangrijk dat jij met je baan op de goede plek zit. Als dat niet zo is, moet je eerlijk zijn tegen jezelf en een baan zoeken die perfect past bij hoe jij bent!

Heb je last van werkstress? Lees hier 3 tips! WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF