fbpx

Van tango dansen tot walvissen spotten: Het kan in Argentinië

Argentinië is het op 8 na grootste land ter wereld. Van Noord naar Zuid leg je bijna 3700 km af. Jarenlang was Buenos Aires mijn thuisbasis en reisde ik meerdere malen door het immense land. Met name de diversiteit maakte veel indruk, Argentinië heeft echt mijn hart gestolen.
Bij
 deze een aantal van mijn favoriete bestemmingen in dit fantastische land.

1. Buenos Aires

shutterstock 106835462 Van tango dansen tot walvissen spotten: Het kan in Argentinië

De liefde die ik voor Buenos Aires voel is groot. De mensen, de charme, de passie, de sfeer en de verhalen van de stad maken de stad voor mij bijzonder. Elke wijk heeft zijn eigen karakter waardoor je er dagen kunt verblijven. De chique wijk Recoleta die je het gevoel geeft in Parijs te lopen, het antieke San Telmo met de vele tango barretjes, de haven van Puerto Madero, het hippe Palermo, het Broadway, het drukke stads centrum en de talloze parken, grote boulevards, musea en markten. Buenos Aires is het New York van Zuid Amerika, een Cosmopolitische metropool met een Europese sfeer.

2. Walvissen observeren bij Peninsula Valdés
P7186885 Van tango dansen tot walvissen spotten: Het kan in Argentinië

Het schiereiland Peninsula Valdés is een beschermd natuurreservaat waar dieren als zeeleeuwen, vogels, pinguïns, orka’s en walvissen elk jaar terug komen om te paren. En tussen september en december is dit dé plek om langs de kust talloze bultrugwalvissen te spotten. Vanuit het dorpje Puerto Pirámides kun je een boottocht maken, en een goede schipper zal de dieren zo min mogelijk lastig vallen. Maar echt, een-op-een staan met deze prachtige dieren is een onbeschrijfelijk gevoel! Lees meer over het spotten van pinguïns, walvissen en zeehonden in het artikel over Peninsula Valdés en Punta Tombo.

3.Ushuaia en een boottocht over het Beagle kanaal
DSC03348 Van tango dansen tot walvissen spotten: Het kan in Argentinië  DSC03502 Van tango dansen tot walvissen spotten: Het kan in Argentinië

Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld, dit is dan ook de plek waar veel boten vertrekken richting Antarctica. De stad ligt ingeklemd tussen het Beagle kanaal, gletsjers en eeuwig besneeuwde bergtoppen. Tijdens een boottour over het Beagle kanaal passeer je rotsen met talloze zeeleeuwen, zeevogels en pinguïnkolonies.Op het eiland Martillo sta je dan ook oog in oog met honderden pinguïns. Overgetelijk! En met wat geluk zie je zelfs de koningspinguïn. In Vuurland maak je de mooiste wandelingen met uitzicht op het Beagle kanaal.

4. Perito Moreno
20180213 115113 Van tango dansen tot walvissen spotten: Het kan in Argentinië

Een van de meest bekende gletsjers is de Perito Moreno, een immense ijsmassa van wel 70 m hoog. Door te lopen over de speciaal aangelegde platformen kun je de gletsjer van verschillende kanten bewonderen.
De prachtige blauwe gloed zul je niet snel vergeten. De gletsjer schuift dagelijks 2 meter naar voren an als je goed luistert is dit gekraak zelfs te horen. Zodra de ijsblokken aan de voorkant afbreken, hoor je een oorverdovend geluid. Ook is het mogelijk om met een speciale uitrusting een ice-hike te maken over en door het ijs van de gletsjer. De Perito Moreno maakt deel uit van het Parque Nacional Los Glaciares. Lees hier meer over de mooiste Nationale Parken van Argentinië.

5.Een gletsjer hike bij de Viedma
20180211 115534 Van tango dansen tot walvissen spotten: Het kan in Argentinië

Een avontuurlijk gletsjer bezoek is een hike naar de Viedma gletsjer. Met een boot vaar je naar een gigantische rotsformatie. Je loopt hier een paar uur over de rotsen voor de meest spectaculaire uitzichten op de ijsmassa. Eenmaal bij het uitzichtspunt kun je zelfs een stuk naar beneden abseilen en de ijsschotsen in het water aanraken.

6.Wandelparadijs El Chaltén
328125762 20180211 083352 4198676 resized Van tango dansen tot walvissen spotten: Het kan in Argentinië

Alleen al de weg ernaartoe is een bezoek aan El Chaltén waard. Onderweg word je geconfronteerd met het typische Patagonische landschap: Kilometers eindeloze uitzichten op steppes en grasland. Naarmate je El Chaltén nadert, krijg je een prachtig uitzicht op het Fitz Roy massief. El Chaltén is een klein dorpje aan de voet van dit gebergte en een waar wandelparadijs. Je kunt hier de meest waanzinnige bergtochten maken in alle soorten en maten. Hoogtepunten zijn wat mij betreft de adembenemende uitzichtpunten van Laguna en Mirador Torre, Mirador Fitz Roy en Laguna de Los Tres.

7.De watervallen van Iguazu
20180223 094846 Van tango dansen tot walvissen spotten: Het kan in Argentinië

Helemaal in het noordoosten, op de grens met Brazilië ligt het natuurspektakel van Iguazu. In een decor van tropische begroeiing en rotsformaties storten 275 watervallen in de Iguazu rivier. Aan de Argentijnse kant loop je over verschillende bruggen langs de watervallen. Onderweg zie je talloze bromelia’s, orchideeën, leguanen, vlinders en neusberen. Een waar hoogtepunt is de wandeling naar La Garganta del Diablo, ofwel de duivelsneus. Hier sta je bovenaan de waterval omringd door gigantische waterwolken met spectaculair zicht op het neerstortende water. Hier besef je weer hoe overweldigend natuur kan zijn.

8.Een Argentijnse estancia
IMG 3469 Van tango dansen tot walvissen spotten: Het kan in Argentinië

En als je dan in Argentinië bent is een bezoek aan een estancia, een typische boerderij, een echte must-do. Voor een kennismaking met de Argentijnse gaucho en het plattelands leven mag deze ervaring zeker niet ontbreken.

Het leukste is dan ook om een of twee nachten te verblijven en alles te leren over het gaucho leven. Je kunt hier paardrijtochten maken over de uitgestrekte pampa’s, meehelpen met het leven op de boerderij en genieten van de meest heerlijke asados, de traditionele Argentijnse BBQ, Argentijnse wijnen en empanadas (gevulde deeg broodjes)

9.Bariloche en het merendistrict

20180208 173814 Van tango dansen tot walvissen spotten: Het kan in Argentinië

Bariloche en het merendistrict wordt ook wel eens vergeleken met Zwitserland. In de winter is dit het wintersport paradijs voor de Argentijnen. In de zomer een ultieme vakantiebestemming. Je kunt hier boottochten maken over het immense Nahuel Huapi meer, heerlijk wandelen door de bergen en diepgroene bossen. Ook is het mogelijk om te raften, kanoën, lokale chocolade te proeven of met kabelbanen naar adembenemende uitzichten te gaan. Het is ook leuk om met de camper of auto rond te cruisen langs de zeven merenroute. Het licht is hier intens en geeft de meren een prachtige blauwe kleur.

Wil je meer weten over Argentinië? Lees dan ook het artikel over de mooiste bezienswaardigheden in Argentinië op Passport The World.

Over Deborah

Deborah reist af naar de verse uithoeken op deze aarde en zag plekken waar wij het bestaan niet eens van kennen. De Nederlandse reporter Deborah Durrfeld (35) komt door haar werk als reporter, producer en gids echt overal. Al sinds haar twintigste reist Deborah de aarde over; altijd onderweg, op zoek naar dat ene, bijzondere verhaal. Door haar werk voor de BBC komt ze op plekken waar gewone toeristen vanwege de ligging niet naartoe gaan en die wij alleen kennen van mooie natuurseries. Deborah zal regelmatig over haar avonturen schrijven op wendyonline.nl. Volg haar ook op Instagram via @passporttheworld

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF