fbpx

Zo tover je je huis om in een oplaadstation

Misschien ben je van origine een nachtvlinder, maar zit er voor nu niets anders op dan je inner huismus te ontdekken (die je misschien wel steeds meer gaat waarderen). Gedurende de dag (en vooral als we straks weer 24/7 op pad kunnen), verliezen we enorm veel energie. Niets is fijner dan thuiskomen (of de hele dag thuis zijn) op een plek waar je volledig kunt opladen. Vandaag delen wij een blog van Lauri, founder van One Day Retreat Ibiza en online magazine Nyepi met daarin tips om van je huis een oplaadstation te maken. 

Weg ermee

Als jouw naam een werkwoord is geworden, dan heb je het goed voor elkaar. Dit keer heb ik het niet over Sonja Bakker(en), maar Marie Kondo(en). Deze Japanse dame ofwel dé opruimgoeroe is bekend geworden door het motto: een boeken en zo ga je de hele lijst af.

De vijf stappen volgens Marie Kondo

1) Kleding: haal alles uit de kast en gooi het op een hoop. Daarna pak je elk kledingstuk één-voor-één vast, waarbij je jezelf afvraagt: word ik hier echt gelukkig van? Ga ik dit ooit nog dragen/passen? Dit geldt dus ook voor die ene jeans waarvan de kans dat je hem ooit weer gaat passen net zo klein is als dat er ooit een wassen beeld van jou in Madame Tussauds komt te staan. Nobody said it was easy…
2) Boeken: tover ze overal vandaan en stel jezelf weer dezelfde vraag als bij numero één: word ik hier echt gelukkig van?
3) Papier: heb je jezelf weleens afgevraagd hoe lang je bezig bent met het zoeken naar sommige dingen? Zoals dat ene papier van de Belastingdienst? Dat behoort straks gelukkig tot het dinotijdperk, want je gaat nu direct een map maken en deze bewaar je op één-en-dezelfde plek.
4) Komono: dit punt staat voor alle potjes/flessen/bussen gel, shampoo en haarlak waarvan de inhoud inmiddels is gaan fermenteren. Gooi weg en ga de rest van je badkamer door met de bekende vraag van Marie Kondo in je achterhoofd. Vervolgens ga je verder met de keuken en de garage of andere plekken voor opslag. Ook hier geldt; haal alles tevoorschijn en voel of je er echt gelukkig van wordt, of niet.
5) Dingen met emotionele waarde: wat mij betreft  zijn dit de meest waardevolle spullen in het leven. Stof ze af en geef ze een prominente plek in huis. Je kunt er ook een altaar van maken.

Check ook gelijk even de bijzondere techniek van Marie Kondo om je kledingkast in te ruimen, waarbij je jouw kleding niet vouwt, maar oprolt. Haar bijzondere vouwtechniek kun je hier bekijken.

Smudgen voor Dummies

Smudgen, is dat het branden van een marshmallow in een kampvuur? Je, weet wel één van de hoogtepunten van schoolkamp. Nee, jammer joh je gaat niet door voor de koelkast. Smudgen staat voor het energetisch reinigen van ruimtes, personen of spullen en is jouw partner in crime wanneer je van jouw huis een oplaadstation wilt maken. Smudgen doe je met behulp van een Abalone-schelp, witte salie en sandelhout (palo santo voor de connaisseurs). Bind de witte salie en sandelhout aan elkaar vast, steek aan en blaas vervolgens de vlam uit zodat er rook ontstaat. Voorafgaand kun je een korte meditatie doen en tijdens dit heilige ritueel kies je een mantra (herhaal deze hardop of in je hoofd). Misschien voelt het alsof je hier vroeger voor op de brandstapel terecht zou komen, maar dat gevoel went al heel snel. Wapper alsof je leven er vanaf hangt en werk altijd van boven naar beneden. Je huis zal niet alleen heerlijk gaan ruiken, je zult merken dat de energie net zo snel verandert als Johan Derksen van mening. Smudge er vooral op los als er ruzie heeft plaatsgevonden in een ruimte. Om de negatieve energie zo weer in balans te brengen, of wanneer je een vintage item hebt gekocht.

   Oplaadstation

Smudge kit voor jouw oplaadstation

Verkrijgbaar voor € 22,50 bij bol.com

Feng shui

Van het Oosten kunnen we een hoop leren en de filosofie achter feng shui is zo’n heerlijke wereldse wijsheid. Bij deze Chinese filosofie gaat het om het creëren van een natuurlijke relatie tussen de mens en zijn/haar leefomgeving. Feng shui kijkt daarbij naar de natuur (waar bevinden zich de ramen) en alle gecreëerde vormen. Praktisch gezegd geeft deze levenswijze advies over waar je jouw bed het beste kunt plaatsen ten op zichtte van de deur en het raam, zodat de Qi (levensenergie) het beste kan stromen.

Enkele tips voor het inrichten van je slaapkamer op basis van feng shui

  • Plaats je bed zo, dat je direct de deur kunt zien.
  • Zorg voor balans, zeker als je jouw bed deelt met een partner. Dit doe je door twee gelijke nachtkastjes neer te zetten en evenveel ruimte naast het bed te hebben. Ook is het belangrijk om allebei hetzelfde nachtlampje te hebben en evenveel of juist net zo weinig rommeltjes.
  • Plaats zo min mogelijk apparatuur in je slaapkamer, want deze stralingen verstoren de Qi. Verplaats je televisie naar de woonkamer en laat vooral je mobiele telefoon niet op je nachtkastje liggen.
  • Plaats je bed tegen een muur en nooit onder een raam. Dit kan het slaappatroon volgens feng shui ook negatief beïnvloeden.
  • Gek op bloemen? Zorg in ieder geval dat ze echt zijn.

Rock your chrystals

Hanneke Peeters ken je misschien van de heerlijke sprays van Rock Your World. Deze rollers en sprays zorgen voor een instant feel good boost, aldus Peeters. Vooral de aura-spray is een musthave wanneer je jouw oplaadstation wilt creëren. De geur werkt direct in op je zenuwstelsel en bestaat uit een mix van etherische oliën én echte kristallen. Dat je nog veel meer met kristallen kunt doen wist je wellicht al. Zo niet, dan lees je er alles over in Hanneke’s nieuwste boek: Rock your Crystals. Vrijwel elke steen heeft een eigen werking, maar waar te beginnen als je nog een kristallen newbie bent? Een ruimte knapt direct op van de zogenoemde gouden driehoek. Deze bestaat uit bergkristal (zuivert), rozenkwarts (voor liefde en zelfliefde) en amethist (geeft rust). Ook kan het prettig zijn om een steen bij je te dragen die past bij je sterrenbeeld of kies voor een kristal waarmee je jouw zelfvertrouwen een boost geeft.

Oplaadstation

De gouden driehoek van bergkristal, rozenkwarts en amethist.

Verkrijgbaar voor € 12,99 bij bol.com

De plantenfluisteraar

De zuurstofmaskers van de wereld geven je huis direct een boost op energetisch én esthetisch niveau. Natuurlijk is het geinig om bepaalde plantentrends te volgen, maar het is nog veel slimmer om te kijken naar de werking van een plant. Zo zijn er een aantal groene gadgets die je nachtrust bevorderen (lavendel) of de lucht zuiveren én ja die wil je hebben voor jouw oplaadstation of zelfs stress verminderen. Als er één plant is die niet mag ontbreken in jouw urban jungle, is het wel de aloë vera. Deze piratentoren onder de kamerplanten zuivert niet alleen chemische stoffen uit de lucht, maar zal je ook waarschuwen als het niet zo best gesteld is met de luchtkwaliteit. Er verschijnen dan namelijk bruine plekken op het blad. De geleiachtige substantie aan de binnenzijde biedt eerste hulp bij brandwonden of verbranding door de zon.

Oplaadstation

Luchtzuiverende kamerplanten voor in jouw oplaadstation

Vanaf € 24,47

Oplaadstation

Lauri Berkhoudt

Lauri is een dromer, maar maakt ze ook graag waar. Zo is ze twee jaar geleden naar Ibiza verhuisd, waar ze One Day Retreat Ibiza begonnen is met haar vriend. Een platform zoals Nyepi was haar tweede droom en ook deze heeft inmiddels vorm gekregen.

Met Nyepi wil Lau mensen al zo jong mogelijk bewust maken. Zodat ze iets liever voor zichzelf zijn en daarmee ook voor anderen. Ze wou dat ze sommige tools al veel eerder had geweten, daarom deelt ze deze nu graag met jou. Dit doet ze met veel humor en zelfspot. Ze vindt namelijk dat veel ‘spirituele’ mensen zichzelf zo serieus nemen. Ze ontzeggen zichzelf van alles en oordelen stiekem toch ook. Lau oordeelt zo min mogelijk en houdt zichzelf in balans door enerzijds veel te mediteren, de stilte op te zoeken en de natuur in te trekken. Daartegenover staan soms avonden die in de ochtend overgaan, waarbij het zomaar kan zijn dat ze met lamp en al naar beneden valt. Dit alles vormt voor haar een leven in balans. Waarom zou het een het ander uitsluiten?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF