fbpx

Tip voor een winterse stedentrip: ontdek Hanzestad Zutphen

Een dagje winkelen met vriendinnen, een stadswandeling door de historische binnenstad of ontdekken wat de Hanzestad aan de IJssel zo charmant maakt? Maak een stedentrip naar Zutphen en laat je verrassen door de mooie pandjes in het oude centrum en de ‘geheime’ hofjes. De smalle straatjes met prachtige gevels en het mooiste winkelstraatje van de stad. Om op te warmen duik je tussendoor een van de hippe koffietentjes in.  Wij hebben drie (lekkere) tips voor je voor een Zutphense stedentrip.

Zutphen

Van Rossum’s koffie

Aan éen van de winkelstraten van Zutphen ligt een historisch pandje, waar Van Rossum’s koffie zit. Begin je bezoek aan de stad met een koffietje hier, met liefde en aandacht voor je gezet. Zoek een plekje bij de kachel of in een van de fauteuils in het ‘kleine kamertje’.  Wil je iets lekkers bij je kopje koffie, neem een kijkje in de vitrine met bijzondere taarten, speciaal voor Van Rossum’s gemaakt!

Oude Bornhof

Midden in de stad ligt het oudste hofje: de Oude Bornhof. Betreed het hofje door een van de poorten en stap binnen in een wereld van rust. Een klein park omringd door statige panden en de grootste troef: het Genietcafé. Op een zonnige dag pik je de eerste zonnestralen op het beschutte terras.

De Lange Hofstraat

Deze straat mag je absoluut  niet missen tijdens je bezoek aan Zutphen.  Niet alleen om de sfeer en eeuwenoude pandjes, maar vooral om de mooie winkels. Horta Bloembinders staat bomvol vazen, planten, takken, bloemen en kunstwerken.  Een lust voor het oog. Er tegenover vind je By Nord Conceptstore met een bijzondere collectie Scandinavisch design, kleding en accessoires. Bij de buurvrouw van Stilleven, in een 16e eeuws pandje, voel je rust over je neerdalen in de mooie woonwinkel.

Zutphen adressen

Meer weten over Hanzestad Zutphen? Marleen van Bijzonderplekje.nl geeft op haar website tips om de mooiste Hanzesteden te bezoeken. Met de leukste ideeën voor je stadswandeling, de fijnste koffieplekjes en niet te missen winkels.

 

 

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF