fbpx

Hét kindvriendelijke inspiratieboek: ‘Verrijk je kennis over kinder-EHBO, omgaan met verkeer, huisdieren en geld’

Of je nu ouder, grootouder, oom, tante, leerkracht of andere professional bent, Hét kindvriendelijke inspiratieboek is er speciaal voor jou. Het neemt je mee langs vier thema’s die essentieel zijn voor de optimale ontwikkeling van kinderen tussen de 5 en 12 jaar: gezondheid, ontwikkeling, duurzaamheid en leefomgeving. Zo vind je snel de informatie die aansluit bij jouw hulpvraag of interesse.

Ontdekkingsreis

Je wilt het beste voor je / een kind. Maar hoe vind je dat? Hoe wordt een kind zijn eigen wijze, dappere, vindingrijke zelf?

In dit inspiratieboek (380 pagina’s) ga je op ontdekkingsreis langs alle kansen die er voor een kind bestaan. Welke leuke en leerzame ontwikkelingsmogelijkheden zijn er allemaal? Zo ontdek je het effect van meditatie, kinderyoga of mindfulness. Je leert het belang kennen van een goede voeding, optimale ademhaling en van buitenspelen in de natuur. Zomaar een greep.

Een kijkje in het hoofd van je kind

Iedere ouder zit weleens met de handen in het haar: wat gaat er toch in dat koppie om? Waar komen plots die buien vandaag? Ze is de laatste dagen zo stil. Hoe voelt hij zich na de scheiding? Je trekt van alles uit de kast om te ontdekken waardoor het komt dat je kind zich zo gedraagt. Niks helpt.

Ieder kind reageert anders op gebeurtenissen. Als ouder wil je weten hoe het met je kind gaat en stel je vragen om daarachter te komen. Zo ontdek je dat je kind het zelf vaak ook niet weet, laat staan het je kan vertellen.

Wat kinderen zonder woorden vertellen

Kinderen spelen en tekenen voor hun plezier. Dit ontspant en biedt de mogelijkheid tot ontlading. Op een natuurlijke manier uiten zij zo hun binnenwereld. Als je op die manier naar spel en tekeningen kijkt, ontdek je wat er in dat koppie omgaat. En dat helpt. Zeker wanneer je het gevoel hebt dat er iets aan de hand is of een verandering in gedrag bij je kind opmerkt. Als vragen stellen niet werkt, kijk dan eens met extra aandacht naar het spel en de tekeningen van je kind.

Tekeningen en spel geven inzicht

Tekenen en spel zijn veelal onbewust, maar niet toevallig. Ze geven inzicht in wat er achter het gedrag van een kind schuilgaat. Zonder woorden en met beelden laten kinderen zien:

  • Hoe ze zich voelen;
  • Wat ze ervaren;
  • Hoe ze naar zichzelf kijken (zelfbeeld);
  • Hoe prikkels binnenkomen en verwerkt worden;
  • Wat ze in hun omgeving aan emoties oppikken;
  • Wat hun wensen en verlangens zijn;
  • Welke thema’s hen bezighouden;

Begrip leidt tot verbinding en ontspanning

Nu je dit weet, kijk je anders. Je let meer op de emoties en thema’s. Die geven je inzicht en leiden tot begrip. Wanneer je weet waarom een kind zich op een bepaalde manier gedraagt, lukt het beter daarmee om te gaan. Vanuit begrip is verbinding makkelijker. Je helpt je kind door woorden te geven aan zijn of haar gevoel, zodat het zich echt gehoord en gezien voelt. Daar zit vaak de sleutel tot verandering van gedrag. Als een kind zich begrepen voelt, ontspant het zich. Wanneer het kind zich ontspant, ontspan jij mee. Zo ontstaat op een positieve cirkel van meer verbinding, begrip en ontspanning.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF