fbpx

Stakingen in het openbaar vervoer: zo kom je de extra wachttijd door

Bussen die niet komen, treinen die uitvallen, steeds vaker zijn er stakingen in het openbaar vervoer. Recentelijk staakte het streekvervoer al een volledige week en ook nieuwe stakingen staan al gepland. Dat betekent een langere wachttijd tot je bus eindelijk komt. Maar hoe vul je die tijd?

Op je vrije dag heb je gezellig met vriendinnen afgesproken in de stad. Jullie zullen elkaar bij jullie favoriete koffietent ontmoeten en gaan daarna winkelen. Zit je net bij de bushalte, valt je bus uit. Het openbaar vervoer staakt weer en er rijden veel minder bussen. Je zult dus wat langer moeten wachten voor je middagje shoppen kan beginnen. Snel even je vriendinnen een appje sturen om te laten weten dat je wat later bent. Dan maar hopen dat de volgende bus wel komt.

Weinig vermaak

Om te gaan winkelen heb je niet veel meer bij dan je handtas met daarin alleen essentiële spullen zoals je portemonnee, sleutels en je telefoon. Naast je telefoon is er niet veel om je mee te vermaken. Je kunt even al je sociale media langs om alle nieuwe berichten te checken. Maar ja, zoveel nieuwe berichten zijn er niet geplaatst. Al snel ben je weer up to date. Wat nu? Je oortjes liggen thuis dus muziek luisteren gaat ook niet.

De tijd doden

Dan maar een spelletje doen, om zo de tijd te doden. Maar wat voor spel? Er zijn zoveel opties.  Wordt het een woordspelletje, een spel met een verhaal of toch een puzzelspel? Misschien heb je wel zin in een uitdaging en probeer je een casinospel. Poker, blackjack of misschien toch bingo. Genoeg mogelijkheden om te kijken waar jij het beste in bent. Zo wordt wachten op de bus ineens toch een stuk spannender.

Shopping money

Tussen de speelrondes door kun je even kijken in de Reisplanner of je bus nu wel echt gaat komen. Misschien heb je geluk en verdien je in de tussentijd nog wat extra shopping money. Met nog een paar minuten te gaan, kun je snel nog één laatste ronde spelen. Als daar dan toch eindelijk je bus aankomt, kan je middagje shoppen beginnen. De wachttijd ging zo toch wat sneller voorbij en je hebt ook nog eens een extra zakcentje verdiend. Is dat wachten toch niet voor niks geweest!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF