fbpx

Slimme opbergoplossingen voor een georganiseerde keuken en badkamer

We dromen natuurlijk allemaal van een goed georganiseerde keuken en badkamer. Het zorgt voor een rustig en sereen totaalplaatje en je hebt voortaan een vaste plek voor alle spullen. En niets is er zo fijn dat alle kruiden die mooi zijn geordend of lades die uitgerust zijn met alle benodigde doucheproducten. Dus hoe kun je dit nu het beste aan gaan pakken? En wat voor soort slimme opbergoplossingen zijn er vandaag de dag? We geven je een paar erg handige tips in dit artikel. Laat het ontwerpen dus maar snel beginnen!

Slimme opbergoplossingen voor een badkamer

Het is helemaal niet zo gek dat je aan het overwegen bent om de badkamer een keer goed onder handen te nemen. Dit is immers een ruimte in huis waar je je helemaal op je gemak voelt. En de ruimte moet natuurlijk ook nog eens helemaal naar wens zijn ingedeeld. Gaat je hart net even wat sneller kloppen van een fijn ligbad? Een luxe inloopdouche? Of een ruimte met lekker veel opbergmogelijkheden? Houd tijdens een badkamer ontwerpen bijvoorbeeld in gedachten dat er voldoende plek moet zijn voor het opbergen van handdoeken en je favoriete doucheproducten. Doordat deze producten netjes uit het zicht blijven, zorg je meteen voor een erg rustig en opgeruimd totaalplaatje. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk in de badkamer.

Slimme opbergoplossingen voor een keuken

Maar ook tijdens een keuken kopen is het zeker geen verkeerd idee om deze opbergruimte goed in gedachten te blijven houden. Hierdoor is er net even wat meer plek voor het opbergen van je favoriete kruiden, pannen en kookboeken. En de wekelijkse voorraad in huis zoals wasmiddel, pasta en toiletpapier? Ook dat kun je extra makkelijk opbergen door meer kastruimte te verwerken in het ontwerp van de keuken. Tip! Een combinatie van open kastjes en gesloten kastjes zorgt voor een speels totaalplaatje en je kunt bijvoorbeeld leuke kookboeken of een mooie fles olijfolie een extra mooie plek in de ruimte geven.

Zorg altijd voor voldoende opbergruimte in de vorm van kastjes 

Voldoende opbergruimte in de keuken of badkamer is altijd de sleutel tot succes. En dit komt het beste tot zijn recht door genoeg kastjes terug te laten komen. Denk daarbij aan kastjes onder een kookeiland, royale bovenkasten of een handige kast als je investeert in een nieuw wastafelmeubel. Want één ding is altijd zeker. Je kunt eigenlijk nooit genoeg opbergruimte hebben bij jou in huis.

Heb je al gedacht aan het toevoegen van grepen aan de kasten?

Op het gebied van het design van de kastjes, de keuken of de badkamer is enorm veel mogelijk. Het is daarom zeker geen verkeerd idee om je daar net even wat verder in te gaan verdiepen. Kies je bijvoorbeeld graag voor kastjes met handgrepen? Of ga je toch liever voor een greeploos ontwerp. En kies je voor kastjes in het zwart, dan bestaat er vandaag de dag zelfs al een speciale coating die vette vingerafdrukken tegen kan gaan. Al met al is er enorm veel mogelijk. Hierdoor is er dus altijd wel een stijl die haarfijn aansluit op je eigen smaak en voorkeur. Heb je hier al een goed beeld van?

Maak gebruik van iedere vierkante centimeter in de keuken of badkamer en ga voor maatwerk 

En investeer je in een keuken of een badkamer die op maat is gemaakt? Dan weet je zeker dat iedere vierkante centimeter optimaal wordt benut. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor fraaie bovenkasten die reiken tot aan het plafond. Of je maakt slim gebruik van die ene loze ruimte, waar je op dit moment eigenlijk niet optimaal gebruik van kunt maken. Al met al is er op het gebied van maatwerk enorm veel mogelijk. Het is dus altijd een goed idee om van tevoren even wat inspiratie online of in een fysieke keukenwinkel op te gaan doen. Voor ieder is er altijd wel wat wils.

Er is enorm veel mogelijk op het gebied van het design van de kastruimte 

Op het gebied van het design van de nieuwe kastruimte is er dus enorm veel mogelijk. En weet je daarom toch niet helemaal waar je precies moet beginnen? Geen zorgen? Een specialist in een keuken- en badkamerwinkel kan je daar erg goed in begeleiden. Je krijgt niet alleen de opties te zien op bijvoorbeeld de kleur en het materiaal van het kastje. Maar je leert ook alles over de opties op het gebied van de indeling van de kastruimte. Op deze manier weet je zeker dat het maken van de juiste keuze ook weer net even wat makkelijker gaat en dat je de plank nooit mis kan slaan op het gebied van het ontwerp van de keuken of de badkamer. Wanneer ga jij aan de slag met het ontwerpen van je georganiseerde keuken en badkamer?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF