fbpx

Schrijfster Loes den Hollander over haar nieuwe boek Wacht maar af

Twee weken geleden kwam Wacht maar af uit, de nieuwe thriller van schrijfster Loes den Hollander. Een ideaal boek om ’s avonds mee op de bank te ploffen. Dit spannende boek is deels op eigen ervaringen gebaseerd. In maart 2018 werd Loes namelijk getroffen door een hersenaneurysma. Het hersteltraject viel niet mee. We spraken Loes zelf over haar nieuwe boek. 

 

Uw hersenbloeding inspireerde u voor Wacht maar af, werkte het maken van dit boek dan ook als een soort verwerking voor uzelf?

Loes: ‘Het schrijven van dit boek heeft beslist iets te maken gehad met verwerking. Ik kon moeilijk accepteren dat ik een paar weken niets in mijn geheugen had opgeslagen en begon van alles te bedenken wat gebeurd kon zijn. Toen bedacht ik dat ik iemand kon creëren met wie van alles gebeurde tijdens een periode van geheugenstilstand en dat ik die persoon dus kon laten overkomen waar ikzelf ongerust over was. Ik schreef mijn onzekerheid van mij af.’

Het genre thriller is vaak wat duister, hoe komt u op die inspiratie om op die wijze te schrijven?

Loes: ‘Ik fantaseer mijn hele leven al graag over zaken die niets tot weinig te maken hebben met mijn eigen leven. En ik denk dat ieder mens wel een duister kantje heeft.’

Heeft het schrijven van Wacht maar af u nieuwe inzichten gegeven?

Loes: ‘Geen nieuwe inzichten, wel meer rust in mijn hoofd. Het is gebeurd, het leven gaat verder, ik kijk weer vooruit.’

 

HOLLANDER Wacht af VP rgb Schrijfster Loes den Hollander over haar nieuwe boek Wacht maar af

Wacht maar af is verschenen bij uitgeverij The Crime Compagnie en kost €19,95

Meer leuke kijk, lees en luistertips vind je hier.


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF