fbpx

Sandra van Nieuwland over haar nieuwe album en tour ‘Human Alien’

Sandra van Nieuwland, ook wel bekend van haar deelname aan het derde seizoen van de The Voice of Holland in 2012. Met haar versies van ‘More’ en ‘Keep your Head Up’ blies ze de jury omver. Nu heeft Sandra haar alweer vierde album uitgebracht: ‘Human Alien’. Naast dit heeft zij ook nog haar eigen theatertour waarin zij nummers zingt van haar nieuwe album en ook haar bekende hits. Wij spraken Sandra hierover!

Waar gaat jouw nieuwe album over?

‘Welke helm heb je op in het leven? Welke zet je af? Human Alien gaat over de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt. Ik was na drie albums en alle drukte wel een beetje moe. Ik wilde eerst de tijd nemen om echt naar mezelf te kijken. Als je doet wat je wilt, leidt dat enthousiasme altijd tot iets nieuws. De helm waarmee ik op de cover sta, staat voor het extra laagje om je heen. Een rol. Eigenlijk alles waarvan jij denkt dat je het bent, je verhaal als het ware.  Maar wie zijn we zonder deze helm? Dat is wat ik met mijn nieuwe album wil onderzoeken.’

Waar haalde je inspiratie uit?

‘Voor dit album begon ik gewoon heel veel te schrijven. Ik had niet de instelling om een nieuw album te maken, dat gebeurde gewoon. Je merkt dat al de liedjes die je schrijft bij eenzelfde thema passen. Hierdoor kwam ik uiteindelijk tot Human Alien. Je hoort zo vaak dat het belangrijk is dat je een verhaal vertelt. Dat je alleen dan meedoet. Maar wij zijn zo veel meer dan dat, wij zijn meer dan ons verleden en omstandigheden.’

‘Je bent ook meer dan je succes en je falen. Je hoeft je niet te identificeren met je eigen verhaal. Dat is wat ik zo belangrijk en inspirerend vind. Zo zag ik op televisie een fascinerend verhaal over een man die door een ongeluk maar een geheugen had van 3 dagen. Hij vertelde dat hij iedere dag opschreef, wie hij was, wie zijn vrouw was, dat hij kinderen had en zo ging hij door. Dit herlas die dan steeds, maar stel je voor dat je dit kwijtraakt. Dan ben je er nog wel. Je bent er dan nog steeds, ook zonder je verleden. Eigenlijk dus zonder “die helm”. Dat is wat ik wil overbrengen met dit album, je bent niet je verhaal.’

Wat kunnen we verwachten van jouw theatertour?

‘In mijn tour staat de muziek en het thema van Human Alien centraal. Maar ook al vind ik dat je verhalen soms kunt laten vallen, ik vertel toch zelf wel weer verhalen over veel van de songs. Vroeger vond ik dat je niet alles over je nummer moest vertellen, omdat ik dat zonde vond. Daar kijk ik nu anders tegenaan. Vooral in het theater kun je iemand door enige toelichting net wat meer een nummer intrekken. Zodra iemand jouw nummer voor het eerst hoort, hoort diegene niet gelijk de tekst, maar door de betekenis duidelijk te maken wél. Je zit dan echt samen in het nummer. Daarnaast speel ik ook wat oudere nummers en bekende hits van mij.’

Waar heb je het meeste aan gehad tijdens jouw avontuur bij The Voice of Holland?

‘The Voice was een enorm avontuur. Wat ik vooral aan The Voice heb overgehouden, is het enorme platform wat ik ineens had. Je kunt ineens enorm veel mensen bereiken. Natuurlijk moet je dan ook wel met iets goeds komen, wat mensen aanspreekt, alleen de weg is minder moeilijk. Nu merk ik toch dat dit lastiger is, om zo maar een radiohit te krijgen. Wat ik wel enorm leuk vind om te zien, is dat ik nog steeds trouwe volgers heb sinds mijn deelname aan The Voice of Holland. Maar er zijn ook veel nieuwe muziekliefhebbers bijgekomen die “mijn verhaal” van tv helemaal niet kennen.’

WIN!

Wil jij bij de theatertour van Sandra zijn? Dat kan! Wij geven 1x 2 kaartjes weg voor haar tour! Zou jij dit graag willen winnen stuur dan een mailtje naar winactie@wendymultimedia.nl en wie weet mag jij deze geweldige tour bijwonen! Kijk op sandravannieuwland.com op welke locaties zij allemaal optreedt en laat ons weten bij welke locatie jij graag wilt zijn!

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF