Recept: tortellini met kipgehakt, spinazie & champignons

Maandag is de perfecte dag om jezelf te verwennen met een heerlijk, maar simpel gerecht. Dit recept voor tortellini met kipgehakt, spinazie en champignons is precies wat je nodig hebt om de week goed te beginnen. In slechts 15 minuten tover je een smaakvolle maaltijd op tafel die barst van de Italiaanse flair. Buon appetito!

Ingrediënten

  • 80 gram tortellini
  • 100 gram champignons
  • 25 gram mozzarella
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 125 gram kipgehakt
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 150 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
  • 100 gram spinazie

Zo maak je dit recept

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook in zo’n 14 minuten gaar.
  2. Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de mozzarella in plakjes.
  3. Verwarm de olie in een pan. Voeg het kipgehakt toe aan de pan samen met de Italiaanse kruiden. Rul dit zo’n 4 minuten. Voeg vervolgens de champignons toe aan het gehakt en bak dit 4 minuten mee. Bak de tomatenpuree een minuutje mee.
  4. Roer de tomatenblokjes en balsamico azijn door de pan en laat het geheel op laag vuur 4 minuten pruttelen. Voeg de spinazie toe aan de pan en roer dit door de saus tot het is geslonken.
  5. Roer de afgegoten tortellini door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de tortellini op een bord en leg de plakjes mozzarella er overheen.

Wendy Zomer Special


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!

Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF