fbpx

Queen film ‘Bohemian Rhapsody’ wint Golden Globe!

Op 6 januari werden voor de 76e keer de Golden Globes uitgereikt in de VS. Geheel onverwachts viel de Queen film Bohemian Rhapsody in de prijzen! Want naast dat de film in Nederland al bijna anderhalf miljoen bezoekers trok, waren de verwachtingen gericht op de film ‘A star is Born’. Niet alleen heeft Bohemian Rhapsody gewonnen als de beste drama film. Ook heeft Rami Malek (speelde Freddie Mercury) gewonnen voor de beste acteur in een dramafilm. Daar zijn wij het volledig mee eens! Daarom vertellen wij hieronder waarom je deze film gezien moet hebben! 

Queen

Iedereen kent de beroemde Britse rockband Queen wel. Met hun liedjes Bohemian Rhapsody, Don’t Stop Me Now en We Will Rock You zijn ze razend populair geworden. De band reisde de hele wereld over, van tournee naar tournee. Een en al hoogtepunten zou je denken. Totdat de legendarische zanger op 23 november 1991 de wereld vertelde dat hij aids had. De volgende dag stierf hij. Gelukkig vredig bij hem thuis, omringd door zijn vrienden en familie. Freddie Mercury blijft het meest opvallende verlies van de ziekte in de entertainmentwereld en het nieuws schokte fans over de hele wereld. Mede door hoogte- en dieptepunten van de band kwam deze film tot stand. Hoewel we allemaal de liedjes van Queen kennen, is zijn inspirerende biografie voor velen nog een raadsel.

Bohemian Rhapsody de film

De film is biografisch en weerspiegelt de levensloop van Queen. Freddie Mercury vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en geweldige geluid, net als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl, welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we in deze prachtige film hun reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigende zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

https://www.instagram.com/p/BpHLEoIHU51/

Bekijk de Bohemian Rhapsody nu in alle bioscopen en laat je meeslepen door deze prachtige film. Blijf je liever thuis of kijk je liever naar series? Lees dan 5x de beste Netflix series voor een heerlijk avondje bankhangen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF