fbpx

Probeer eens deze alternatieven voor tampons en maandverband

Voel je goed in je eigen lijf, ongeacht welke situatie. Dat vinden wij heel belangrijk! Toch breekt altijd die tijd van de maand weer aan en kan je je soms wat ongemakkelijk voelen. Dat kan komen door het gebruik van tampons en maandverband. Probeer dan eens een van deze alternatieven. Wellicht voel je je daar prettiger bij. 

Uit een berekening van Milieu Centraal blijkt dat een vrouw in haar leven ongeveer 10.000 tampons of maandverbanden weggooit. Dat is 90 kilo maandverband en 60 kilo tampons aan restafval! Er zijn genoeg milieuvriendelijke alternatieven voor tampons en maandverband. Laten we een beginnetje maken om het afval te verminderen en andere opties te ontdekken.

Snuggs – menstruatie ondergoed

Het menstruatie ondergoed van Snuggs is wasbaar en herbruikbaar. Kan op zichzelf worden gedragen, of als veiligheidsbarrière voor een tampon of menstruatiecup. Je kan namelijk kiezen voor de gewenste absorptie. Het gaat van ‘light flow’ (1.5 mm dun) voor de lichtste dagen van de menstruatie, of om de tijd voor je menstruatie vast af te wachten. Tot ‘extra heavy flow’ (2.2 mm dun) voor comfort op de zwaarste dagen en voor vrouwen met een zware menstruatie als volledige vervanging voor andere producten. Ondervind, in je eigen systeem, wanneer je Snuggs het beste kan dragen. Uiteraard kan je bij Snuggs ook kiezen voor verschillende pasvormen.

Wil jij Snuggs uitproberen? Met de code WENDY krijg je 15% korting op je bestellingNeem een kijkje in de shop!

*Deze code is geldig tot en met 25 april 2022.

Menstruatiecup

Een menstruatiecup is een klein bekertje gemaakt van siliconen dat het menstruatiebloed opvangt. De cup ontvouwt zich en vormt een lichte zuigafdichting, waardoor deze veilig op zijn plaats blijft. Wanneer deze goed is geplaatst, zou je de beker niet moeten voelen. Je kan dus gewoon je dagelijkse ding doen en de cup 12 uur lang inhouden. Daarna is de cup makkelijk schoon te maken voor een volgend gebruik.

Kijk op www.allmatters.com voor de award winning menstruatiecup.

Wasbaar maandverband

Een wasbaar maandverband of inlegkruisje, gemaakt van biologisch katoen, is voor dagelijks gebruik voor een klein beetje afscheiding of als aanvulling op een menstruatiecup. Ze bieden een zachte en natuurlijke menstruatiebescherming die goed is voor de huid en vrij is van chemicaliën.

Kijk op bamboozy.com voor fijn wasbaar maandverband.

Wat heeft jouw voorkeur?

Natuurlijk hangt de voorkeur af van je eigen lichaam en gevoel. En zo hangt het ook af van de situatie. Zwem je bijvoorbeeld veel dan is een menstruatiecup de beste oplossing. Nu is dat niet vaak het geval waardoor de comfort van het menstruatie ondergoed tijdens je dagelijkse bezigheden meer van belang is. Wij vinden het ondergoed van Snuggs dan ook de fijnste oplossing. Zij geven je de opties om je zo comfortabel mogelijk te voelen, zonder enig gedoe. Gebruik dan ook de kortingscode op je aankomende bestelling en voel je op je aller best. Ook tijdens je menstruatie!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF