fbpx

Patricia van Haastrecht: ‘Zie iets negatiefs als een cadeau’

Jong, vastberaden en met maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk mensen bereiken. Patricia van Haastrecht zat in het 9seizoen van The Voice of Holland. Ze heeft zichzelf overwonnen na een moeilijke periode en is door hard te werken haar droom aan het volgen. Zoals zij zelf zegt: ‘In alle shit zit eigenlijk een kans of cadeau, namelijk: een puzzelstukje naar echt geluk.’

Het begin

‘Ik heb een paar jaar lang een moeilijke periode gehad. Lichamelijk en geestelijk zat ik niet goed in mijn vel. Uiteindelijk zag ik in dat ik vooral mijzelf in de weg zat. Ik heb deze angst overwonnen en nu is het mijn kracht. Ik heb geleerd om die angst om te zetten in het zingen. Dat is precies ook wat ik wil overdragen aan andere mensen. Het is nu eigenlijk mijn inspiratiebron. Dat is echt super positief. Het heeft mij zoveel sterker gemaakt. Ook heb ik heel veel berichten gekregen van mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Op deze manier hoop ik dat ik het juist voorbeeld kan zijn.’

The Voice

‘Na mijn auditie bij The Voice of Holland kreeg ik ontzettend veel reacties. Natuurlijk wist ik wel dat bij de vorige seizoenen sommige nummers of audities een enorm bereik hebben. Maar dat dat ook bij mij zou gaan gebeuren, dat had ik echt nooit verwacht. Ik heb zoveel lieve reacties gekregen van over de hele wereld. Ik heb heel erg gedacht: “Wauw, wat bizar dat ik ik dan ineens al die mensen bereik.” Ook nu heb ik nog contact met team Waylon, Waylon en zijn producer Justin. Ze willen echt dat ik op een goede plek terechtkom.’

https://www.youtube.com/watch?v=6oCrubTUpDE

Kansen

‘The Voice heeft mij zoveel kansen gegeven, er zijn veel deuren voor me opengegaan. Momenteel heb ik een supergave samenwerking bij Friendly Fire, een booking agency, die met erg goede artiesten werkt. Uit het niets hebben we bedacht om de sprong te wagen en een concert te geven. Binnen vier dagen was alles uitverkocht. Dat had ik nooit durven dromen. Nu zijn we zelfs naar een grotere zaal (tivoli) gegaan. Bizar! Daarnaast heb ik ook wel heel rigoureuze keuzes gemaakt. Zo ben ik gestopt bij Mamma Mia. De combinatie van mijn deelname aan The Voice en het spelen van 7 show in de week was al pittig. Na het programma heb ik dan ook in overleg besloten om te stoppen bij Mama Mia en mijn dromen te volgen. Toch moest ik van deze keuze wel even bijkomen. Opeens heb je niet meer de structuur van Mamma Mia en dat was zo raar. Ik moest gewoon wennen aan die vrijheid.’

Een volle zaal

Het feit dat er 1800 mensen in die zaal zitten, speciaal om mij te zien optreden, is toch een beetje raar. Ik merk dat ik dit ook best spannend vind, want ik kan mij nergens meer achter verschuilen. Maar van optreden word ik heel gelukkig, dus ik ben alleen maar blij dat er zoveel mogelijk mensen in de zaal zitten. Ik kan nog niet te veel verklappen, maar ik ga veel nummers zingen die een leidraad zijn geweest in mijn leven tot nu toe. Heel persoonlijk dus. Ik wil graag mensen kennis laten maken met wie ik ben. Speciaal voor de WENDY-lezers kan ik alvast een tipje van de sluier oplichten: Goodbye yellow brick road, van Elton John, maar dan in een totaal ander jasje. Dat nummer staat echt voor wat ik wil zingen.’

Boodschap

‘Als ik iedereen een boodschap mag meegeven zou dat zijn: zie iets negatiefs als een cadeau. Het kan iets heel moois zijn als je ernaar kijkt en er iets mee gaat doen. Ik probeer echt positief te kijken naar het leven en dat je moet geloven in jezelf. Dus wanneer iemand je tegenhoud in je dromen, doorgaan! Je dromen volgen is zo belangrijk.’

Dromen, over tien jaar…

‘Over tien jaar hoop ik een erkende zangeres te zijn in Nederland. Ik wil heel graag cd’s hebben uitgebracht en kunnen zeggen: “ik ga een concert doen in de Ziggo Dome” en dat deze dan ook is uitverkocht. En misschien ook een combinatie met theater? Theater is natuurlijk een groot deel van mij en het lijkt me heel gaaf om die twee werelden van pop en theater met elkaar te kunnen verbinden.’

https://www.instagram.com/p/BwusIkjFpZo/

Geluk

‘Ik ben het gelukkigst als ik het gevoel heb dat ik doe wat ik moet doen, zingen om mensen te bereiken. Als ik een liedje zing en ik zie iemand een traan wegpinken, dan kan ik zelf wel huilen van geluk. Dat is echt zo. Dat voel ik zo sterk. Dus dat is voor mij persoonlijk geluk.’

Win!

Voor het concert op 10 mei 2019 zijn nog kaarten beschikbaar, bestel je kaarten via deze link of doe mee met onze winactie. We mogen namelijk 2×2 kaarten weggeven voor haar tour. Stuur een mail naar winactie@wendymultimedia.nl en laat weten waarom jij hier graag bij wil zijn!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF