fbpx

Pascal heeft een licht verstandelijke beperking en is vanavond te zien in Cupido Ofzo: ‘Omdat je mijn beperking aan de buitenkant niet ziet is het voor mij lastig om een relatie te vinden’

Elke maandagavond is Cupido Ofzo te zien op SBS6, waar Wendy van Dijk en Leonie ter Braak mensen helpen met een beperking die op zoek gaan naar de ware liefde. Voorafgaand aan de uitzending stellen wij elke week drie brandende vragen aan de kandidaat uit de uitzending van vanavond. Vandaag is dat Pascal, hij heeft een licht verstandelijke beperking. 

Waarom deed je mee?

‘Het leek mij een hele leuke ervaring om ooit eens mee te maken. Ik heb eerder programma’s gezien waar mensen met een beperking aan mee deden en toen dacht ik bij mezelf: waarom ook niet? De mensen om mij heen reageerden in eerste instantie bezorgd, maar ik wist zeker dat ik mee wilde doen aan Cupido Ofzo. Het leek mij een mooie stap in het leven. Toen deze kans op mijn pad kwam, was ik meteen enthousiast.

Daarnaast wil ik echte liefde vinden. Voor mij is het lastig om aan een relatie te komen, omdat je mijn beperking niet van de buitenkant kunt zien. Het is soms ingewikkeld om mijn beperking uit te leggen aan iemand die dat niet heeft. Soms schrikt het mensen af en dan wordt het uiteindelijk niks. Ik ging regelmatig op date, maar een echte relatie kwam er niet van. Met dit programma hoop ik natuurlijk dat ik de liefde vind.’

Hoe is het gegaan?

‘Ik ging positief het programma in. Ik kwam er snel achter dat de productie heel professioneel was. Overal was goed over nagedacht en de opnames verliepen soepel. In het begin vond ik het spannend om gefilmd te worden, maar daarna viel het heel erg mee. Als je de hele dag gefilmd wordt, dan wen je er vanzelf aan.’

Wat vond je het leukst aan het programma?

‘Dat het een blind date was. Ik vond het juist leuk dat ik niet wist met wie ik op stap zou gaan. Ze zijn op zoek gegaan naar iemand die eventueel bij mij past en je moet naast de opnames ook met elkaar afspreken om te kijken of er een klik is. Dat gebeurde allemaal zonder camera’s. Hoe het is afgelopen en of ik diegene nog spreek, dat mag ik nog niet verklappen. Wel heb ik heel veel mooie momenten mee gemaakt.’

Cupido Ofzo is wekelijks op maandag om 21.30 uur te zien op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF