fbpx

Optimaal tot rust komen in je eigen huis. Zo doe je dat!

De drukke kerstperiode waarin we van hot naar her rennen hebben we achter ons gelaten en het nieuwe jaar staat op ons te wachten. Wat zal het jou brengen? Misschien heb je wel wat goede voornemens voor jezelf uitgesproken die je wilt halen of nastreven. In een tijd waarin alles altijd maar meer en meer moet zijn, doe je er goed aan om ook eens wat te minderen. Bijvoorbeeld minder afspraken, hoe gezellig het ook is, minder social media en minder jezelf verplichtingen opleggen. Er is helemaal niks mis met een avondje op de bank om uit te rusten. Thuis is daar namelijk de perfecte plek voor. Er zijn nog tal van manieren om meer rust te vinden, zonder dat je daar je huis voor uit hoeft.

Creëer een eigen hoekje

Samen met je partner genieten van een leuke film op tv is natuurlijk hartstikke fijn. Wat lekkers erbij en het filmavondje kan beginnen. Soms wil je echter ook even wat tijd voor jezelf. Dat is niet altijd gemakkelijk als je samenwoont of een niet al te groot huis hebt. Meestal is er daarentegen wel altijd ergens een plekje die je de jouwe kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een loze ruimte vlakbij het raam of een onhandig hoekje in de keuken. Zet er een comfortabele stoel neer, een bijzettafeltje, een lampje of wat kaarsjes en je hebt je eigen plekje waar je je heerlijk kunt terugtrekken. Het enige wat nog mist is een goed boek of je laptop om je favoriete serie te kijken. Door je even af te zonderen van de rest, hoef je een tijdje aan niks of niemand te denken en kun je gewoon in het moment zijn.

Thuis spa

Voor velen bestaat een ideale relaxdag uit een dagje naar de spa. Verschillende sauna’s uitproberen, een ijsbad nemen, maar ook massages en een lange lunch. Je kunt de spa echter ook in huis halen door een sauna in huis te plaatsen. Sauna’s zijn namelijk de perfecte manier om even helemaal tot rust te komen: volledige stilte en sereniteit. Mocht je in huis geen plek hebben, dan kun je ook kiezen voor een buiten sauna in de tuin. ‘s Winters kun je daarna goed afkoelen door even naar buiten te gaan. Je kunt je eigen thuis spa nog uitbreiden met bijvoorbeeld een hot tub of een whirlpool. 

Fit worden op zolder

Na een drukke dag werken wil het er wel nog eens bij inschieten om te gaan sporten. Je hebt gekookt, bent moe en wilt eigenlijk gewoon graag op de bank hangen. Het is in dat geval juist verstandig om even te gaan bewegen. Je kunt je hoofd dan helemaal leegmaken en even uitzoomen. Het enige waar je je op hoeft te focussen zijn je oefeningen. Mooi meegenomen is dat je met een fitnessmatje en wat dumbbells al een heel eind kan komen: het enige wat je nog nodig hebt is een plekje ergens in huis.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF