fbpx

Op onderwateravontuur in Tunesië: 7 x waanzinnige duikspots

De 1250 km lange kustlijn van Tunesië heeft niet alleen mooie stranden, maar de Middellandse Zee zorgt ook voor de beste duikervaringen. Van leren duiken bij goede duikscholen, kantfuiken direct vanaf het strand tot spannende wrakduiken op ongekende dieptes. Wij zetten 7 waanzinnige duikspots op een rij in het land waar de zon altijd schijnt!

1. Octopus rif, Djerba

Het Tunesische eiland Djerba heeft uitgestrekte stranden, een helderblauwe zee en maar liefst 6 geweldige duiklocaties. Echte aanraders om te duiken zijn de Sidi Yati grotten en het populaire Octopus rif waar je octopussen en veel papegaaivissen spot. En ja, je leest het goed. ‘Octopussen en papegaaivissen.’ GE-WEL-DIG! Ook kun je hier wrakduiken. Er liggen een aantal Italiaanse schepen voor de kust.

Tip: Djerba heeft professionele duikscholen die lessen en duiktrips organiseren, zoals ‘Djerba Plongee.’

octopus

2. Takrouna wrak, Hammamet

In de buurt van badplaats Hammamet zijn er een aantal verrassende duiklocaties. Ben jij een beginnende duiker? Dan kun je naar het niet zo diepe Plage de Sidi Mahrsi. Heb jij al heel wat duiken op je naam staan? Kies dan voor het Bouficha wrak of het Takrouna wrak. Het laatste wrak is een Duits schip uit de Tweede Wereldoorlog inclusief een Jeep op het dek dat op ongeveer 22 meter onder de wateroppervlakte ligt. Wat erg leuk is: ‘je kunt hier duiken in het gezelschap van dolfijnen en grienden.’

dolfijnen

3. Rotsachtige duiken, Cap Bon

Heb jij al heel wat avontuurlijke duiken gemaakt? De noordkust van Cap Bon is steil en rotsachtig en het heeft diepe wateren! Dus alleen geschikt voor ervaren duikers. Tijdens het duiken zal jij in een kleurrijk panorama terecht komen met murenes, tandbaarzen, koralen, octopussen en meer. Wrakduiken kan ook in de buurt van Cap Bon, want de HMS Manchester ligt voor de kust. Dit is een 180 meter lang Brits schip dat zonk op 13 augustus 1942. Een droom van een echte wrakduiker!

coral

4. Archeologische vondsten op de zeebodem, Mahdia

In de buurt van de havenstad Mahdia, op zo’n 45 minuten rijden vanaf Monastir, kun je onder water op zoek naar archeologisch interessante locaties en wrakken. Onder water zie een variatie een rotsformaties en heel veel grote geelstaarten!

Tip: ‘Subway Diving Center Mahdia’ geeft duikcursussen en organiseert onder meer nachtduiken en wrakduiken.

rotsen onder water

5. Leren duiken, Port el Kantaoui

Wil jij tijdens je strandvakantie graag leren duiken? De moderne badplaats Port el Kantaoui is perfect te combineren met een dagje duiken. Duiken in deze omgeving is geschikt voor beginnende duikers. Je zal hier duiken tussen onwijs veel mooie tandbaarzen!

Tip: bij ‘Centre de Plongée d’El Kantaoui’ is een eerste duik zo geregeld.

randbaars

6. Tunnelduiken, Tabarka

Vijftien kilometer vanaf de kust bij Tabarka kun je kiezen uit maar liefst 5 verschillende duikstekken. ‘Tunnels Reef’ is geweldig! Hier kun je verspreid over 500 meter door 20 tunnels zwemmen. En vergeet niet de serie onderwatergrotten bij la Grotte a Pigeons: ‘erg populair voor een plons in het water.’

grot duiken

7. Recreatief en wrakduiken, Monastir

Monsanir is zich rijk aan maar liefst 20 duiklocaties. Op veel van deze plekken is recreatief duiken mogelijk! Tijdens een recreatieduik, kom je hier een mix tegen van veelkleurige sponzen, buiswormen, zeeanemonen en krabben. Wil je toch liever wrakduiken? Duik dan naar het wrak van Ribat. Deze wrakduik is wederom alleen geschikt voor ervaren duikers, want het wrak ligt 48 meter onder het wateroppervlakte. Erg diep dus!

zee anemoon

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor nog meer inspiratie, tips, handige weetjes, mooie en unieke verhalen en meer!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF