fbpx

Op deze 6 dingen moet je letten als je je vakantie boekt!

In de maanden januari en februari gaan de meeste Nederlanders zich oriënteren op vakantiebestemmingen. Opeens zie je overal reclames van de mooiste accommodaties en al snel droom je van een fantastische vakantie. Hoewel het ontzettend leuk is om een vakantie te boeken, zijn er een hoop dingen waar je alert op moet zijn. Wij zetten 6 dingen op een rijtje waar je écht op moet letten tijdens het boeken van je vakantie: 

1. Vertrekdagen

Ben je op zoek naar een goedkope vliegreis? Let dan op de dag wanneer je wilt vertrekken. Vaak zijn vliegreizen op zaterdagen en zondagen een stuk duurder dan dinsdag, woensdag en donderdag. Door te letten op deze vliegdagen bespaar je soms wel honderden euro’s!

2. Check beoordelingen

De prachtige foto’s op boekingsites zorgen ervoor dat je spontaan verliefd wordt op een vakantiebestemming. Een accommodatie lijkt dan te mooi om waar te zijn, dit is regelmatig ook het geval. Daarom is het belangrijk om de feiten van je accommodatie te checken op sites als zoover.nl of tripadvisor.nl. Deze sites staan vol met recensies en cijfers over je accomodatie, zo kom je snel te weten of het zwembad wel echt zo mooi is of het eten wel echt zo lekker is. Heel handig!

3. Let op je budget

Weet vooraf wat je wilt uitgeven aan je vakantie, zorg ook dat je rekening houdt met de kosten op de plaats van bestemming. Wil je nog excursies doen? Hoeveel wil je uitgeven aan eten? Is het niet goedkoper om een all inclusive vakantie te boeken? Door precies op te schrijven wat je wilt uitgeven en op prijsvergelijkingssites voor vliegtickets te kijken, kom je geen onverwachtse financiële tegenvallers tegen.

4. Verwijder je zoekgeschiedenis

Vraag je je weleens af hoe het kan dat de prijs van je vliegticket zo snel verandert? Luchtvaartmaatschappijen houden je klikgedrag in de gaten op hun website. Als je wel erg vaak hebt gekeken naar een bepaalde bestemming kan het zijn dat de prijs binnen de kortste keren met een paar tientjes is verhoogd. Verwijder dus je zoekgeschiedenis nadat je naar bestemmingen hebt gekeken, zo voorkom je prijsverhogingen!

5. Pas op voor té goedkope prijzen

Vaak proberen organisaties je te lokken met mooie prijzen voor een vakantie, wat er dan niet wordt gezegd is dat er nog een hoop bijkomende kosten zijn. De ‘mooie’ prijs is dan al snel niet meer zo mooi. Als je aan bijkomende kosten denkt dan kunnen dat belastingen zijn, bemiddelingskosten, bagagekosten of kosten voor faciliteiten op de bestemming. Reisbureaus moeten deze kosten altijd vooraf aan je melden. Als het gaat om een ‘inclusief-prijs’ kan je vragen aan je reisbureau wat daar niet onder valt.

6. Verzekerd?

Veel mensen vinden het onzin om een verzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld kortere reizen, maar er kunnen ook vervelende dingen gebeuren tijdens een weekje of een weekendje weg. Je hebt passende reisverzekeringen voor de locatie waar je heen gaat, een wintersportvakantie neemt namelijk andere risico’s mee dan een zonvakantie. Verder kan een annuleringsverzekering je ook een hoop geld besparen, wist je dat je bij deze verzekering ook specifieke dingen kunt aangeven?

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF