fbpx

Onze nieuwe blogger, Rose Huizenga, stelt zich voor!

Wij stellen je voor aan onze nieuwe blogger, Rose Huizenga! Rose woont samen met haar vriend op de Gili Eilanden in Indonesië. Zij heeft een enorme passie voor de zee en met name voor haaien. Ze neemt ons mee in haar leven op dit prachtige eiland, waar ze een boutique hotel en een ‘Shark Conservation Project’ runt! 

Kun je jezelf in het kort even voorstellen?

‘Mijn naam is Rose, ik kom oorspronkelijk uit Den Haag en woon sinds 6 jaar op de Gili Eilanden in Indonesië. Ik ben verliefd op de zee, met name op haaien, mijn favoriete plek is het strand, mijn favoriete bezigheid is dagdromen en mijn favoriete kleur is de zonsondergang. Ik houd ervan om buiten de bestaande kaders te denken. Misschien kan ik niet de zon uit de hemel plukken voor je maar een handvol sterren moet geen probleem zijn. Samen met mijn grote liefde Andreas run ik een klein boutique hotel en een “Shark Conservation Project“.’

Waarom ben je ooit naar Gili Air verhuisd?

‘Zes jaar geleden was ik aan het rondreizen door Azië. Het plan was om eerst naar Indonesië te gaan, daarna door te vliegen naar Sri Lanka en vanaf daar de oversteek te maken naar Nepal. De Gili eilanden waren 6 jaar geleden nog nauwelijks bekend en ook ik had er nog nooit van gehoord tot ik een kaartje voor de boot van Bali naar Lombok kocht. “Miss, first we stop on the Gili Islands before we stop in Lombok. Okay?” Zelfs als ik “nee” zou zeggen, denk ik dat we toch eerst naar de Gili eilanden zouden varen dus knikte ik voorzichtig “ja” en pakte mijn kaartje. Op de boot raakte ik in gesprek met een ontzettend leuk en grappig meisje uit Italië en zij haalde me over om samen met haar naar Gili Trawangan te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Maar na twee dagen had ik het wel gezien en besloot ik naar Gili Meno te gaan. Daar had ik het na een dag al wel gezien. Ik twijfelde zelfs of ik nog wel naar Gili Air zou gaan. Was het niet zonde van mijn tijd? Ik had tenslotte maar 30 dagen in Indonesië, daarna zou mijn visum verlopen.’

‘De kleine autist in mij wilde toch graag alle drie de eilanden bezocht hebben. Drie van de drie klinkt nou eenmaal beter dan twee van drie, dus kocht ik toch een kaartje naar Gili Air. Het was het liefde op het eerste gezicht! Gili Air was verliefd op mij en ik was stapelverliefd op Gili Air. Dit eiland voelde zo ontzettend anders dan de andere twee Gili Eilanden. Twee dagen werden twee weken en twee weken werden al snel twee maanden. Ik ben nooit meer naar Sri Lanka gegaan en ook Nepal heb ik niet bezocht. Ik had mijn “thuis” gevonden.’

Rose Huizinga

Wat doe je in het dagelijks leven?

‘Ik heb geen dagelijkse routine. Elke dag is hier anders. Meestal weet ik niet eens welke dag het is. Het is dan ook niet voor niks dat onze jongens een t-shirt dragen met de tekst:”Which day is it today? It’s today, my favorite day!” Er gaat ontzettend veel liefde, tijd en energie zitten in ons hotel en in ons Shark Conservation Project. De eerste jaren stonden voornamelijk in het teken van opbouwen. Nu we voor beide zaken een goede naam hebben opgebouwd, is er meer tijd voor creativiteit, vernieuwing en uitbreiding. Het is ontzettend leuk om een eigen bedrijf te hebben (het doen van de boekhouding niet meegrekend natuurlijk) en ik ben elke dag ontzettend dankbaar dat ik mag doen wat ik het allerleukste vind om te doen.’

Hoe zien jouw dagen eruit?

‘Het is nooit saai hier! Er is altijd van alles te doen: van het duiken met mijn onderzoeksteam tot het bedenken van een nieuwe marketing campagne, van het uitzoeken van tegels voor de nieuwe badkamers tot het lesgeven op de lokale school. Op dit moment zitten we in de laatse fase van het ontwerpen van ons nieuwe boutique hotel en hebben we bijna dagelijks overleg met ons architectenteam.’

Rose Huizinga

Wat versta jij onder geluk?

‘Geluk is liefde. Geluk is het waarderen van de kleine dingen in plaats van het bereiken van de grote dingen. Geluk is vrijheid, de vrijheid om elke dag te doen wat je leuk vindt. En leuk vinden wat je doet is voor mij geluk.’

Super dat je voor ons gaat bloggen! Wat kunnen we van jou verwachten?

‘We staan aan de vooravond van de start van de bouw van ons nieuwe boutique hotel. Een groot avontuur waar zeker weten niks gaat zoals gepland, we zeker een of twee keer bedonderd zullen worden, waar er een punt komt dat we het niet meer zien zitten, maar toch besluiten om onze schouders er weer onder te zetten zodat we hopelijk in juli 2019 onze eerste gasten weer kunnen verwelkomen. Vele mensen denken dat leven op een tropisch eiland alleen maar rozengeur en zonneschijn is maar ook hier gaan dingen wel eens mis en komt er af een toe een flinke onweersbui voorbij. Ik vertel je ook alle leuke prachtige en grappige momenten, maar schroom ook niet de moeilijke, verdrietige, onzekere momenten te delen. Ik kijk er naar uit!’

Rose HuizingaWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF