fbpx

Ontdek de ultieme winterervaring in deze Nederlandse steden

Met kerstvakantie om de hoek, breken de dagen van kerstmarkten, romantische lichtjes en talloze evenementen aan. In plaats van te kiezen voor het drukke Amsterdam of Rotterdam, overweeg eens een bezoek aan een van de Hanzesteden voor een gegarandeerd plezierige ervaring!

Als je op zoek bent naar een uitje tijdens de kerstvakantie, zijn er tal van winterse activiteiten te beleven, vooral in het oosten van het land.

Op vakantie in eigen land 

Bij het plannen van je kerstactiviteiten is een bezoek aan een Hanzestad het overwegen waard. Als je niet zeker weet welke steden tot de Hanzesteden behoren, ben je nu op de hoogte. De steden: Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle dragen met trots de titel van Hanzestad.

De term ‘Hanzesteden’ verwijst naar het middeleeuwse handelsnetwerk dat welvaart en handel naar deze steden bracht en vandaag de dag nog steeds voelbaar is. Ze zijn absoluut een bezoek waard, volgens ons.

Voor in de agenda

Benieuwd naar meer? Hier lees je alles wat je moet weten over een bezoek aan een Hanzestad.

Kleur de Hanze

Om het jaar feestelijk af te sluiten is er een bijzonder evenement in het leven geroepen, namelijk Kleur de Hanze. Zoals je misschien al vermoedt, worden de negen steden versierd met verschillende kleuren op een bijzonder creatieve manier. Zo stralen deze steden de van 22 t/m 30 december nog meer.

Tussen 22 en 30 december wordt een bezoek aan één (of meerdere van deze Hanzesteden) namelijk extra bijzonder, want dan kun je allemaal ingekleurde kleurplaten geprojecteerd zien op Hanzegebouwen. Een perfect uitje met het gezin, je partner, of gewoon lekker alleen.

Win!

Wil je overnachten in een van de Hanzesteden? Een overnachting geeft je de kans om al het moois van een Hanzestad te ontdekken. Zo vliegt de tijd voorbij. Hier vind je de fijnste plekken om te overnachten in de Hanzesteden. Goed nieuws: we geven ook een overnachting weg in Hanzestad Zutphen. Klik hier en maak kans!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF