fbpx

Ontdek de mooiste vissershuisjes en baaitjes van Ibiza met deze route

De rustieke vissershuisjes op Ibiza zijn geliefd bij locals en toeristen. Lokale Ibicenco’s hebben deze huisjes vaak al tientallenjaren in hun bezit en gebruiken de huisjes voor het opbergen van hun boot buiten het seizoen, of hebben het getransformeerd tot plek om het weekend samen te komen met familie. Wil je de mooiste vissershuisjes in prachtige baaitjes van Ibiza graag zelf zien? Motoluis Ibiza, het betrouwbare autoverhuurbedrijf, deelt een prachtige route om het eiland om de 10 baaitjes met de meest fotogenieke vissershuisjes te kunnen bewonderen.

Het eiland verkennen doe je op Ibiza het beste met een huurauto. Alleen zo ontdek je de echte schoonheid van het eiland. Aan de kust van Ibiza liggen meer dan 1500 vissershuisjes. De huisjes zijn gemaakt met droge stenen, jeneverbesbalken en waren initieel gemaakt om de typische Spaanse bootjes, ook wel Llaut genoemd, goed te kunnen beschermen tegen het vocht in de wintermaanden. Maar of het nou zomer of winter is, deze vissershuisjes zijn sowieso de moeite waard om te bezoeken. Je kunt bij iets minder warm weer vaak mooi wandelen in de omgeving van de baai of in de zomer een duik nemen in de baai.

Cala Salada & Saladeta

De laag gelegen baai Cala Salada is mooi dankzij de vele vissershuisjes aan de linkerzijde, maar zodra je over de rotsen wandelt langs het terra kleurige huis kom je na een aantal minuten uit in de paradijselijke baai Cala Saladeta. In deze baai vindt je, als je niet bang bent om natte voeten te krijgen, links van het strand ook meerdere visserhuisjes waar je met gemak de dag aan zee kunt doorbrengen. Een zeer fotogeniek plekje.

Cala Gracio & Cala Gracioneta

Aan de rechterkant van het strand van Cala Gracio liggen een paar zeer charmante visserhuisjes. Het leuke aan deze baai is dat je over de rotsen verder kunt wandelen naar het ‘zusje’ van de baai dat Cala Gracioneta heet. Aan het einde van deze baai liggen ook enkele vissershuisjes verstopt in de rotsen.

Punta d’es Moli

Gelegen aan de boulevard van San Antonio bay, vlakbij de authentieke graanmolen die is blijven staan, vindt je een kleine rij aan visserhuisjes. Dit is een hele mooie plek om in de zomermaanden de zonsondergang te bekijken.

Cala Tarida

Deze wijdse baai heeft aan de linkerzijde van het strand, wederom nadat je de rotsen over gewandeld bent, een nog veel kleiner baaitje omringd door visserhuisjes. Je ligt hier niet op het strand maar kunt hier prima een handdoekje of stoeltje plaatsen voor een van de charmante visserhuisjes.

Cala Corral

Niet ver van Cala Tarida ligt een klein haventje genaamd Cala Corral. Dit is geen echt strand maar wel een kleurrijke verzameling van visserhuisjes vanwaar locals graag gaan suppen , kayakken of varen. Zelfs in het hoogseizoen is het hier zelden druk.

Cala Vadella

Naar deze baai toerijden is al prachtig vanwege het uitzicht. De diepe baai die in de zomermaanden vol ligt met bootjes, heeft met name aan de rechterzijde een aantal prachtige vissershuisjes liggen die zeer fotogeniek zijn. Leuk om vanaf het strand even naar toe te wandelen.

Cala d’Hort

Het magische uitzicht op Es Vedra maakt de baai Cala d’hort het gehele jaar populair. Het is een plek om even tot bezinning te komen en geeft je hoog waarschijnlijk het echte Ibiza-gevoel. Aan de rechterzijde van het strand staan meerdere sfeervolle vissershuisjes, maar ook aan de linkerkant van de baai, net achter het meest fotogenieke steigertje met uitzicht op Es Vedra heeft enkele visserhuisjes.

Porroig

Zodra je naar deze baai rijdt krijg je een goede indruk hoe Ibiza er tientallen jaren geleden uitzag. Prachtige rotswanden, mooie vissershuisjes en heel helder water. Neem wat te eten & drinken mee en picnick hier voor een van de visserhuisjes.

Pou d’es Leo

In het noordelijke baaitje staat in de zomermaanden een hele rustieke chiringuito. Een fijne plek om een drankje te doen als je het eiland aan het verkennen bent. Buiten het seizoen is het ook een mooie plek om te gaan wandelen.

Es Bol nou

De rotsen rondom deze baai zijn hier roder van kleur en het water lijkt daardoor blauwer. Een heerlijke baai om te vertoeven waar vele visserhuisjes te vinden zijn. Om die te vinden moet je voor het restaurant Sa Caleta lopen tot je niet verder kunt. Daar zie je de baai vol met visserhuisjes. En als je terugloopt sla dan net voor het restaurant linksaf en gelijk weer rechtsaf. Hier kom je uit bij een smalle rotsgang vanwaar je uniek uitzicht hebt over de baai. Zeer fotogeniek ook.

Betrouwbaar autoverhuur bedrijf Motoluis

Wil jij dit jaar ook de mooiste plekjes en de fotogenieke visserhuisjes van Ibiza verkennen? Regel je huurauto op Ibiza bij Motoluis. Met de code WENDY22 krijg je 5% korting op je huurauto als je de boeking voor 31 mei 2022 reserveert. Geldig op alle automodellen behalve de Fiat Panda, te gebruiken voor auto’s die dit jaar gehuurd worden.

Ga naar de website van Motoluis motoluis.com voor het maken van je boeking of mail info4@motoluis.comWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF