fbpx

Nieuwe aangrijpende EO-serie ‘Handen aan de couveuse’ neemt je mee met ouders van een kindje dat te vroeg geboren is

Overal belletjes en alarmbellen die afgaan, ouders die angstig naast de couveuse zitten en af en toe een babygeluidje: in de nieuwe serie ‘Handen aan de couveuse’ van omroep EO gaat Anne-Mar Zwart langs ouders waarvan hun kindje op de IC ligt. Deze kindjes zijn te vroeg geboren of zijn ernstig ziek en liggen daarom op de IC Neonatologie van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Hoe houden de ouders zich staande in deze onzekere periode? Hoe is het voor deze ouders om hun kindje in een couveuse te zien? ‘Handen aan de couveuse’ laat aangrijpende verhalen zien over angst, veerkracht, hoop en onvoorwaardelijke liefde.

Ontwikkeling

Naast de pasgeboren baby’s zijn in de serie ook kinderen te zien die te vroeg geboren werden, maar inmiddels al ouder zijn. Zij komen regelmatig in het ziekenhuis voor controle

Anne-Mar liep mee

Acht maanden lang liep presentatrice Anne-Mar mee op de afdeling IC Neonatologie. In deze periode is te zien wat het betekent als je kind te vroeg wordt geboren. ‘Ik heb dingen van dichtbij gezien die zelfs voor het doorgewinterde medische personeel uniek waren. Het verhaal van Jennifer en Bonito is daar een voorbeeld van. Haar bevalling kwam drie maanden voor de uitgerekende datum spontaan op gang, terwijl ze buiten bewustzijn was. Ook voor de artsen in dit ziekenhuis was dit onvoorstelbaar,’ zo vertelt ze aan NPO. De aflevering van Jennifer en Bonito is terug te zien via NPO.

Webserie ‘Medische handen aan de couveuse’

De diverse artsen en verpleegkundigen van de afdeling komen aan het woord in de webserie ‘Medische handen aan de couveuse.’ Hoe is dit voor hen? Nemen zij dit gevoel mee naar huis of kunnen ze werk en privé goed gescheiden houden? Het personeel heeft in deze webserie de hoofdrol. Zij zijn naast het specialistische werk, vaak een enorme steun voor ouders in moeilijke tijden. Zo is gynaecoloog Hans Duvekot te zien. Hij heeft al heel wat baby’s op de wereld gezet. ‘Maar elke keer blijft het bijzonder, het besef dat ik dit nieuwe leven voor het eerst in handen heb,’ zegt hij tegen de NPO.

De serie ‘Handen aan de couveuse’ is vanaf woensdag 7 september om 21.30 uur te zien op NPO 1.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF