fbpx

Nicky schreef een boek over moeiteloos creëren: ‘Het liefst had ik een handleiding voor het leven’

Het gevoel dat je moeiteloos kan creëren, er zal een lading van je schouders afvallen als je dat onder de knie hebt. Schrijfster Nicky Verbeek geeft je in het boek FLOW – Moeiteloos creëren tools om de succesvolste versie van jezelf te worden.   

Hoe kwam je op het idee om dit boek te schrijven?

‘Het is geen idee dat tot mij kwam. Het boek kondigde zichzelf aan. Anderhalf jaar geleden wist ik dat dat boek geschreven wilde worden. Ik broedde, maar was er nog niet aan toe. Op het moment dat ik ga schrijven, moet ik in een atmosfeer zijn waar ik dingen kan loslaten. Op zo’n moment ben ik alleen maar bezig met het boek. Afgelopen juni begon ik. Ik kreeg de boodschap toen pad goed mee en die was 100 keer beter dan ik zelf van te voren had kunnen bedenken.’

Moeiteloos creëren, hoe doen we dat?

‘Iedereen creëert. Terwijl wij door het leven manoeuvreren, creëren we. Je hoeft niet je best te doen. Hoe meer je je best doet, hoe meer je je doel juist tegenwerkt. Op het moment dat je nog moeite doet voor het gene wat je heel graag wil, dan geloof je niet dat het gebeurt. Je kunt alleen maar creëren waar je ook echt in gelooft, zodra je moeite doet creëer je niet wat je wil.’

Ben jij altijd de succesvolste versie van jezelf geweest?

‘Feitelijk is alles wat ik doe succesvol. Vroeger creëerde ik nog heel succesvol dingen die ik niet wilde. Na een ommekeer in 2005 weet ik dat ik gemaakt ben voor het leven wat ik nu heb. Sinds jongs af aan ben ik al bezig met de energie die ik voel. Zo voelde ik over de boodschap van het boek. Een ander wordt geïnspireerd en maakt een schilderij als flow, maar ik schrijf een boek met een spirituele boodschap.’

Een ommekeer, kan je daar wat meer over vertellen?

‘Het was een heftige spirituele eenheidservaring die ik heb ervaren. Alles wat je denk dat buiten je is, dat ben je eigenlijk zelf. Het was een heel sereen gevoel. Toen pas ontdekte dat ik dat ik altijd in een vergissing heb geleefd. Als alles wat buiten je is, jezelf is. Dan kan dat wat buiten je is ook nooit tegen je zijn. Het veranderde alles. Daar ben ik zo blij mee. Ik besef welke macht en kracht ik heb en dat ik mezelf heel gelukkig kan maken. Iets wat ik al tijden wilde weten. Het liefst had ik een handleiding voor het leven. Die kreeg ik tijdens mijn innerlijke doorbraak. Het boek Flow is echt voor mij het allermooiste resultaat hiervan.’

Welke boodschap wil je meegeven?

‘Iedereen heeft alle tools om bewust te creëren in huis. Iedereen voelt en iedereen denkt. In mijn boek leer je hoe je deze tools kan gebruiken. Als je negatieve gedachten over jezelf hebt, dan vragen deze gedachten jouw aandacht. In plaats van ze te negeren of ze weg te denken met andere gedachten over jezelf kun je ze beter aanhoren, want ze vertellen je dat je dit gelooft. Het is een soort van zelfbescherming. Je gaat handelen vanuit de beperking dat je denkt dat je een loser bent, daarmee creëer je meer beperking.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF