fbpx

Naeeda Aurangzeb neemt je in haar voorstelling mee in tijdens haar zoektocht naar zichzelf

Journaliste Naeeda Aurangzeb staat voor het eerst in het theater. ‘Het voelt de plek waar ik nu moet zijn’, vertelt ze. Over de titel hoefde ze niet lang na te denken. In haar voorstelling ‘365 dagen ik’ gaat ze in op haar verhaal. Het is een verlengstuk van haar boeken, maar krijgt hierin een diepere laag. 

Zo vertelt ze bijvoorbeeld over haar jeugd, maar neemt ze je ook mee langs de hartverscheurende momenten die ze meemaakte, zoals al de keren dat ze geslagen werd door haar ex-partner. Je krijgt het echte verhaal achter Naeeda te zien. Voor de boeken die ze schreef; 365 dagen Nederlander en Hé, lekker ding – 365 dagen vrouw, verzamelde ze gênante anekdotes wat ze als moslima, Pakistaanse en als vrouw allemaal naar haar hoofd geslingerd krijgt. Ook sommige van deze opmerkingen zijn verwerkt in de voorstelling, alleen dan ook het verhaal achter de opmerking. ‘De boodschap die ik wil meegeven is enerzijds een spiegel voorhouden en anderzijds stem geven aan het verhaal van vele vrouwen en mensen van kleur. Mijn persoonlijke verhaal wil ik gebruiken om het grotere verhaal inzichtelijk maken’, aldus Naeeda.

Innerlijke criticus verruilt voor dankbaarheid

Na de leesvoorstelling vertelt Naeeda hoe ze voelde dat twee onzichtbare handen haar de afgelopen maanden zachtjes in haar rug een duwtje gaven. Die haar overtuigden om het te doen. Want ook zij heeft een innerlijke criticus, waar ze liever niet naar luistert. Er was een moment in de voorstelling, maar ook in haar leven, dat de innerlijke criticus even stilviel. Dat leverde een gevoel van vrijheid, dankbaarheid en geluk op. Al na de leesvoorstelling kreeg ze veel positieve reacties te horen. Het is een voorstelling waar veel herkenning in zit, voor ieder wel iets. Of je nou 50 bent, of 25. Het zal je raken.

In oktober en november gaat Naeeda Aurangzeb op theatertour. Tickets kun je hier bestellen.

Foto: Merlijn DoomernikWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF