fbpx

Miss Green: na dit garderobe-opruim-advies kun jij je zomergarderobe aanschaffen!

Afgelopen zondag zat Maaike van Miss Green heerlijk met manlief op het terras in de zon! Heel even voelde het alsof het al voorjaar was: she loves it! Tijd voor een garderobe-opruim-advies, zodat je je zomergarderobe kunt aanschaffen zonder onnodige items te kopen.

”Onze nieuwe zomercollectie staat ondertussen zo goed als online!”

Maaike: ”Terwijl we ons afgelopen week in het donker op het kantoor waanden en iedereen hier gevloerd was door de griep, staat onze nieuwe zomercollectie ondertussen zo goed als online. De web-bestellingen zien we stijgen, dus blijkbaar ben ik niet de enige die behoefte heeft aan warmte en zon.

”Het is altijd eerst goed om te kijken naar wát je al hebt”

Het leek mij een goed idee om jullie vandaag een garderobe-opruim-advies te geven: ‘alla Marie Kondo.’ Want voordat je je zomergarderobe gaat bepalen én aanschaffen, is het altijd een goed idee om te kijken wát je op dit moment hebt. Mijn ervaring is dat je veel meer in je kast hebt hangen dan dat je vaak denkt. Onderzoek suggereert dat we maar 40% van onze kledingkast daadwerkelijk dragen! Kortom, het is de hoogste tijd om eens kritisch naar onze kasten te kijken.

”Items waar je een ‘Spark Joy’ van krijgt, moet je behouden”

De Japanse opruim-goeroe ‘Marie Kondo’, werd bekend met haar bestselling boek: ‘Opgeruimd.’ En sinds ze haar eigen Netflix serie heeft, is er een heuse hype rondom haar ontstaan. De basisgedachte van haar opruim-filosofie is dat de items waarvan je een ‘Spark Joy’ krijgt moet behouden. Oftewel, overal waar je hart een sprongetje van maakt wanneer je het aan- of vasthebt.”

garderobe-opruim-advies

De werkwijze

Allereerst haal je al je kleding tevoorschijn. Vervolgens hou je ze stuk voor stuk vast, en bepaal aan de hand van jouw ‘Spark Joy’ of je het desbetreffende item wilt houden óf weg wilt doen. Als je twee stapels hebt gemaakt, vouw je alles zichtbaar op in je kast. Ja, zichtbaar! Het liefst op haar Japanse wijze en niet té veel.

Tip: bekijk voor alle vouw- en overige instructies van Marie naar de aflevering ‘Tidying up with Marie Kondo.’

4 extra tips voor de stapel: ‘niet gewenste kleding’

De schade, oftewel vuilnis, die deze opruimacties veroorzaken, is best confronterend om te zien bij Marie’s klanten. In de serie laten ze in het ‘midden’ wát ze met de stapel ‘niet gewenste’ kleding doen. Ik zou daarom zeggen sorteer deze stapel ook eens grondig. Hieronder nog een aantal tips.

Tip 1: zitten er items tussen die te groot zijn óf niet passen? Breng deze dan naar de kleermaker. De kans is groot dat met een kleine aanpassing, die ‘spark joy’ weer helemaal terug is!

Tip 2: maak een vriendin blij! Voor jou kan de ‘Spark Joy’ weg zijn, maar voor iemand anders hoeft dat natuurlijk niet te gelden. Eerder noemde ik al een kledingruil bij jouw thuis: een superleuke activiteit voor een regenachtige zondagmiddag.

Tip 3: heb je kleding over én in goede staat? Breng het dan naar de kringloopwinkel.

Tip 4: gooi verwassen kleding of kleding van slechte kwaliteit, denk daarbij aan gaten, in de textielbak. Gooi het dus niet bij het huisvuil!

Wat heeft Miss Green volgende week voor ons in petto?

Als je je kast volgende week helemaal hebt opgeruimd, geeft ze ons tips voor het samenstellen van een voorjaarscapsule wardrobe met slechts 88 items. En als de zon dan eindelijk doorbreekt, ben jij er helemaal klaar voor!

Blogtip: Maaike van Miss Green neemt je mee in het aanbod van verschillende eco & fair merken die ons land rijk is.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF