fbpx

Minimalistisch huishouden: meer doen met minder!

Het huishouden is voor iedereen een klus waar je niet omheen kunt. Het schoonmaken en opruimen kost veel tijd en energie, maar toch zijn er manier om met minder inspanning meer voor elkaar te krijgen, oftewel: minimalistisch huishouden! Minimalistisch huishouden betekent minder rommel in huis en ook minder stress aan je hoofd. Van schoonmaken tot opruimen, met deze tips krijg je het allemaal voor elkaar. Lees dus snel verder!

Investeer in goede schoonmaak tools

Goede schoonmaak tools zijn je redder in nood als het gaat om het snel en efficiënt afhandelen van de huishoudelijke taken. Kies voor de beste stofzuiger zonder zak, en investeer in zelfreinigende keukenapparaten. Maar ook een stoomreiniger of robotstofzuiger zijn handige tools om het schoonmaken een stuk makkelijker te maken!

Maak gebruik van schoonmaakmiddelen

Naast het investeren in de beste stofzuiger is het ook belangrijk om te investeren in kwalitatief goede schoonmaakmiddelen om schoonmaakklusjes makkelijker te maken. Koop een paar goede producten en gebruik ze regelmatig om de tijdsduur van het schoonmaken tot een minimum te beperken. Gebruik schoonmaakproducten die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden, zoals een goede allesreiniger in plaats van meerdere verschillende schoonmaakmiddelen.

Ruim op voordat het een rommel wordt

Opgeruimd staat netjes! Dat geldt zeker voor het huishouden. Probeer spullen direct op te ruimen nadat je ze gebruikt hebt. Zo voorkom je dat het een rommeltje wordt. Maak er een gewoonte van om alles op z’n plek terug te leggen. Dit scheelt tijd en stress en zorgt voor een rustige en minimalistische leefomgeving.

Was op vaste momenten 

Minimalistisch huishouden gaat natuurlijk ook over minder spullen. Want met minder spullen heb je ook minder schoon te maken. Minimaliseer dus ook je was! Probeer wekelijks op vaste momenten te wassen en verminder de hoeveelheid kleding die je hebt. Investeer in kwalitatief goede kleding, dan hoef je je garderobe niet ieder seizoen te vervangen en ook niet meer dagelijks te wassen.

Maak tijd vrij voor ontspanning

Het huishouden kan best stressvol zijn. Daarom is het belangrijk om ook tijd voor ontspanning in te plannen. Na het schoonmaken is het heerlijk om even tot rust te komen. Lees een boek of neem een warm bad. Zo kun je weer opgeladen de dag door.

Het is niet nodig om veel spullen en tijd nodig te hebben om te zorgen voor een net huis. Minimalistisch huishouden is de trend van dit moment, waarbij het draait om het makkelijker en efficiënter maken van je schoonmaak routine. Door te plannen, op te ruimen, gebruik te maken van de juiste schoonmaak tools én te ontspannen blijft het huishouden behapbaar. Zo houd je meer tijd over voor de leuke dingen in het leven!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF