fbpx

Met dit badkussen met Badesofa wordt een bad nemen nog relaxter

De simpelste ideeën zijn vaak het beste. Dat geldt ook voor het badkussen dat Badesofa ontwikkelde. Waarom is dit nog niet eerder gedacht, dachten wij toen we het kussen mochten testen. Een bad nemen is altijd heerlijk, maar minder fijn is dat je hoofd vaak op een harde ondergrond of op een te smalle rand ligt. Met het badkussen van Badesofa is dat verleden tijd! 

Wat ons betreft is het badkussen van Badesofa echt een mooie toevoeging aan je badkamer. Het kussen leg je neer op het hoofdeinde van het bad en verschuift niet doordat er gebruik is gemaakt van stevig materiaal en er een verzwaringselement in het kussen zit, waardoor het op zijn plaats blijft. Het kussen ondersteunt goed en kun je neerleggen onder de delen van je lichaam die je extra wilt ondersteunen: onder je hoofd bijvoorbeeld of onder je rug. Het is waterdoorlatend en droogt na gebruik snel. Een boekje lezen in bad of een filmpje kijken wordt zo een stuk relaxter. Of gewoon lekker dommelen. Wedden dat je zo in dromenland bent?

badkussen

Eigen behoefte

De badkussens zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs, groen, ski, parelmoer en beige en elk product is met de hand gemaakt in Europa zelf. Leuke is dat het badkussen, net als bij veel andere goede producten, is ontstaan vanuit een behoefte van de bedenkers zelf: de Duitse Natalie Steger en Annika Götz ontwierpen het kussen in eerste instantie voor eigen gebruik. Pas nadat ze zoveel enthousiaste reacties kregen van vrienden en kennissen bedachten ze het kussen op de markt te brengen. Wij begrijpen wel dat het toen snel ging: wie wil er van een bad nemen niet een ultiem welnessmoment maken?

Gezond

Wist je trouwens dat een bad heel goed is voor je gezondheid? Uit onderzoek blijkt dat regelmatig een bad nemen bijvoorbeeld goed is voor je humeur. Als je in bad gaat, maakt je lichaam serotonine aan. Dit stofje zorgt voor een goed humeur en hierdoor kun je beter met stressvolle gebeurtenissen omgaan. Ook helpt in bad gaan om op een ontspannen wijze naar bed te gaan. In bad stijgt je lichaamstemperatuur, maar zodra je eruit stapt daalt deze ook weer gelijk. Het is bewezen dat een lagere lichaamstemperatuur helpt om sneller in slaap te vallen. Je lichaam maakt dan namelijk meer melatonine aan. Daarnaast stimuleert warmte de bloedsomloop en verzacht het pijnlijke spieren. Ook helpt een bad bij ontgiften en verbetert het de bloedcirculatie en bloedtoevoer. Daardoor heeft een bad nemen het effect van een korte workout en dat is toch een mooie opsteker!

Meer informatie over de badkussens van Badesofa vind je via deze link.WENDY Voorjaarsspecial

Manifesteer je eigen leven


Een special vol mooie interviews over het vinden van je levenskracht en het creëren van je eigen succes. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF